Update: Nintendo reageert op de storm aan Joy-Con-klachten 

Update: Nintendo reageert op de storm aan Joy-Con-klachten 2019-07-24T14:52:19
Na het krijgen van enorm veel kritiek lijkt Nintendo nu langzaamaan toch maatregelen te gaan nemen om het driften van de Joy-Cons tegen te gaan. Nadat CSK&D vorige week een aanklacht tegen Nintendo had ingediend, zat dit er misschien ook wel aan te komen.

Update: Vice Games meldt dat Nintendo zijn klantenservice heeft opgedragen om geen kosten meer in rekening te brengen voor de reparatie van Joy-Cons. Klanten die al geld hebben betaald voor reparatie krijgen hun geld terug. Daarnaast is het de bedoeling dat Nintendo niet meer kijkt naar de status van de garantie, maar dat ze alle Joy-Cons repareren die ze opgestuurd krijgen. Hoewel dit nog niet bevestigd is, lijkt het erop dat dit een wereldwijde maatregel is.

Origineel bericht:

Sinds de release van de Nintendo Switch zijn talloze spelers al de dupe geweest van problemen met de Joy-Cons. Het gebeurt vaak dat het systeem denkt dat je de controller nog aan het bewegen bent, op momenten dat je hem helemaal niet aanraakt. Op de Nintendo Switch Subreddit leidde dit vorige week tot een post met al meer dan 27 duizend upvotes, en tevens heeft het tot een aanklacht geleid van het bedrijf CSK&D.

Als reactie op de kritiek, heeft Nintendo Amerika enkele dagen geleden hun website aangepast. Als je nu op de Amerikaanse Nintendo Support-pagina terecht komt, staan er meteen een aantal notificaties op je te wachten om je te helpen met driftende Joy-Cons. Een woordvoerder van Nintendo liet het volgende weten:

At Nintendo, we take great pride in creating quality products and we are continuously making improvements to them. We are aware of recent reports that some Joy-Con controllers are not responding correctly. We want our consumers to have fun with Nintendo Switch, and if anything falls short of this goal we always encourage them to visit http://support.nintendo.com so we can help.

Hoewel zo'n veranderingen op dit moment nog niet zijn doorgevoerd op de Nederlandse website, is het wel mogelijk om je Joy-Cons terug naar Nintendo te sturen voor reparatie. Dus, als je zelf ook last heb van dit probleem, ga dan geen nieuwe Joy-Cons kopen, want die zijn peperduur! Neem contact op met Nintendo Support en laat hen het probleem maar fixen.

Joy-Cons

Met de Nintendo Switch Lite om de hoek vragen veel Nintendo-fans zich nu af of het Japanse bedrijf dit probleem al heeft opgelost. Aangezien de Joy-Cons vast zitten aan de Switch Lite, zou het een stuk meer moeite kosten om ze te laten repareren. Je zou dan het hele ding op moeten sturen en dan kan je een tijdje geen games spelen. Door de recente ophef zou het enorm dom zijn van Nintendo om hier geen rekening mee te houden.

Ben jij benieuwd naar de Nintendo Switch Lite? Kijk dan hier de aankondigingsvideo.

REACTIES (8) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord