Nintendo-president: 'mogelijk minder focus op ontwerpen van consoles

Nintendo-president: 'mogelijk minder focus op ontwerpen van consoles' 2019-01-07T13:48:38
President van Nintendo Shuntaro Furukawa zegt dat Nintendo zich in de toekomst mogelijk niet meer zal focussen op het ontwerpen van consoles. De gaming-gigant wil op die manier flexibel blijven in het voldoen aan de veranderende behoeften binnen de entertainmentindustrie. Als voorbeeld noemt Furukawa het maken van smartphone-games.

Nintendo zou zich in de toekomst een stuk minder kunnen gaan focussen op het maken van consoles. CEO van Nintendo Shuntaro Furukawa vertelde dat in gesprek met Nikkei. Nintendo Everything vertaalde het Japanse interview waarin wat interessant commentaar van de Nintendo-president te lezen is.

Furukawa spreekt in het interview over de entertainmentindustrie en de manier waarop grote spelers en dus ook Nintendo zich moeten manoeuvreren binnen een industrie dat zich alsmaar blijft ontwikkelen. Wanneer hem gevraagd wordt of hij ooit problemen heeft ondervonden op het gebied van innovatie binnen Nintendo, zei Furukawa het volgende:

We aren’t really fixated on our consoles. At the moment we’re offering the uniquely developed Nintendo Switch and its software – and that’s what we’re basing how we deliver the “Nintendo experience” on. That being said, technology changes. We’ll continue to think flexibly about how to deliver that experience as time goes on. It has been over 30 years since we started developing consoles. Nintendo’s history goes back even farther than that, and through all the struggles that they faced the only thing that they thought about was what to make next. In the long-term, perhaps our focus as a business could shift away from home consoles – flexibility is just as important as ingenuity.

Als Nintendo in het kader van innovatie daadwerkelijk zou beslissen om zich minder te focussen op het maken van consoles, moeten zij wel een andere manier vinden om structureel geld binnen te halen en de stabiliteit van Nintendo’s bedrijfsprestaties te behouden. Furukawa ziet daarin rollen weggelegd voor Nintendo-games op de smartphones en verschijningen van Nintendo-personages in pretparken:

I’m thinking about little ways we can reduce that kind of instability. I’d like to increase the (amount of) games on smartphones that have a continuous stream of revenue. We’re also dabbling in theme parks and movies – different ways to have our characters be a part of everyday life. I’m anticipating a strong synergy like that.

Ondanks de uitspraken van Furukawa is de Nintendo Switch de snelst verkopende console in Amerika van deze generatie. Vanaf de launch in maart 2017 tot november 2018 is de console volgens Eurogamer meer dan 8,7 miljoen keer over de toonbank gegaan. En dat van smartphone-games roepen ze ook al een tijdje, hoewel het aantal downloads van Super Mario Run tegenviel en Miitomo ook niet bepaald een succes was.

Onze PeterKoelewijn is helemaal gek van de Nintendo Switch, want hij brengt al drie maanden lang Smack My Switch Up!, waarin hij de beste games voor de hybride console met je doorneemt. Check bijvoorbeeld zijn laatste editie over de beste RPG’s die je op de Switch kan spelen. Eerder vandaag verscheen er ook een gerucht over de resterende DLC-personages in Super Smash Bros. Ultimate.

REACTIES (17) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord