Nintendo gaat 3DS-hackers betalen 

Nintendo gaat 3DS-hackers betalen 2016-12-06T15:58:19
Als je het voor elkaar krijgt om de 3DS te hacken om zo cheaten of illegaal kopiëren mogelijk te maken, dan kan het zijn dat Nintendo jou een som geld geeft voor het vinden van deze hack, mits je dit zorgvuldig aan Nintendo laat weten.

White-hat hackers die een bug of kwetsbaarheid vinden in de verschillende versies van de Nintendo 3DS kunnen dit melden bij Nintendo zelf. Als de bug erg genoeg is dan kan de hacker rekenen op een beloning van tussen de honderd en twintigduizend euro, laat Tweakers weten. Er zijn wel een paar voorwaarden verbonden aan het programma. Zo bepaalt Nintendo of het ontdekken van de bug een beloning waard is en hoe hoog die beloning dan zal zijn: hoe erger de bug, hoe hoger de beloning. Daarnaast moet de hacker daadwerkelijk een programma of code hebben geschreven die de bug kan misbruiken om bijvoorbeeld gratis games te installeren of te cheaten in een 3DS-game:

Activities that Nintendo is focused on preventing:
- Piracy, including: Game application dumping
- Copied game application execution
- Cheating, including: Game application modification
- Save data modification
- Dissemination of inappropriate content to children

Dit is dus niet de bedoeling

Nintendo loont de beloningen uit via HackerOne. Nintendo is niet het enige bedrijf dat hackers betaalt als ze zorgvuldig een bug in hun code melden, bijna elk groot techbedrijf heeft een dergelijk programma om te voorkomen dat deze bugs misbruikt worden. 

REACTIES (13) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord