Ninja neemt het op voor gebande Fortnite-speler Faze Jarvis 

Ninja neemt het op voor gebande Fortnite-speler Faze Jarvis 2019-11-08T11:52:10
Eerder deze week werd de professionele Fortnite-speler Faze Jarvis permanent geband van Fortnite nadat hij in een video op YouTube liet zien hoe hij talloze kills maakte met een aimbot. De populaire streamer Ninja verdedigt hem echter, door te zeggen dat hij deze zware straf niet heeft verdiend.

Nadat de professionele Fortnite-speler Faze Jarvis het afgelopen weekend een YouTube-video uploadde waarin hij een aimbot gebruikt in een potje Fortnite, werd hij permanent geband door Epic Games. Een woordvoerder van Epic maakte het volgende statement tegenover Polygon:

We have a zero tolerance policy for the usage of cheat software. When people use aimbots or other cheat technologies to gain an unfair advantage, they ruin games for people who are playing fairly.

En vooralsnog lijkt dat het einde te zijn van de professionele carrière van Jarvis. Als het aan de razend populaire Fortnite-streamer Tyler ‘Ninja’ Blevins ligt, komt daar echter nog verandering in. Volgens hem is er een verschil tussen een willekeurig kind op het internet dat cheats gebruikt en iemand die zijn geld verdient aan Fortnite:

There's a difference between a content creator who has millions of subscribers, hundreds of thousands of followers, who gets banned from what literally makes him money, and … some kid who is just a piece of shit who has absolutely zero following, has zero money that comes from Fortnite, from gaming, and hacks. You ban that kid, nothing happens to him. Nothing happens. 'Oh no, he can't cheat anymore.' You ban Jarvis, it's different. The stakes are different, it should be handled a little bit differently.

De gevolgen zijn dan ook enorm voor Jarvis. Met zijn ruim twee miljoen abonnees op YouTube heeft hij een flinke fanbase om tevreden te houden, die allemaal voor zijn Fortnite skills zijn gekomen. Hij is nog maar zeventien jaar en woont nog bij zijn ouders, dus het is niet alsof zijn financiële situatie nu opeens in groot gevaar is. Als Fortnite niet meer in zijn toekomst zit, vindt hij vast nog wel iets anders.

Vervolgens geeft Ninja aan dat hij niet vindt dat Jarvis hier ongestraft mee weg mag komen, maar in plaats van een permanente ban zou een ban van drie maanden tot een jaar beter zijn. De reden hiervoor?

He's still super young. I think it's just a stupid kid making a stupid decision, didn't really fully think about it. It wasn't in a tournament, it wasn't a cash cup, it wasn't anything like that.

En tegen Jarvis heeft hij ook nog iets te zeggen:

There are lines, man. I think this is one where it's like, Jarvis, dude, you're an idiot, six month ban, maybe three months—first offense, young kid, come on man.

Epic Games heeft nog niet gereageerd op de woorden van Ninja, en als ze daar geen zin in hebben hoeven ze dat natuurlijk ook helemaal niet te doen. Jarvis heeft de regels verbroken, en of hij nu populair is of niet, daar mag Epic Games hem gewoon voor bannen.

Het is dus nog maar de vraag of Epic Games er ook maar iets om geeft dat Ninja dit vindt, want hoewel de streamer enorm populair is, kent nog niet iedereen hem. Lady Gaga had tot voorkort bijvoorbeeld geen enkel idee wat Fortnite, en wie Ninja is.

REACTIES (10) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord