Night in the Woods-ontwikkelaar Alec Holowka is overleden 

Night in the woods-ontwikkelaar Alec Holowka is overleden 2019-09-02T11:17:26
Via haar Twitter-kanaal heeft Eileen Mary Holowka laten weten dat haar broer, Alec Holowka, is overleden. Alec Holowka was een ontwerper, programmeur en componist voor de game Night in the Woods.

Alec Holowka, een ontwerper, programmeur en componist voor de game Night in the Woods, is zaterdagochtend overleden. Dit gebeurde slechts enkele dagen nadat hij via Twitter werd beschuldigd van aanranding door een andere game-ontwikkelaar genaamd Zoe Quinn. In de dagen daarna werd hij door een andere collega beschuldigd dat Alec haar baan op het spel had gezegd toen ze zijn 'romantic advances' had geweigerd.

Eileen Holowka deelde het nieuws van de dood van haar broer op Twitter. Inmiddels is het Twitter-account van Zoe Quinn verwijderd, terwijl het account van Eileen Holowka op privé gezet is.

De inhoud van de betreffende Tweets is natuurlijk nog wel op het internet te vinden. Zo vertelde Quinn dat ze in het huis van Holowka werd vastgehouden:

I was scared to leave. I was scared to tell anyone. He’d act normal when other people were around and lay into me as soon as we were alone.

Zaterdagochtend liet ontwikkelaar Infinite Fall via Twitter weten dat ze hun relatie met Alec Holowka hadden verbroken. Dit was voordat het nieuws van zijn dood naar buiten kwam:

In een reeks aan Tweets die hierop volgden, liet Infinite Fall weten hoe het nu verder gaat met het bedrijf, hoewel ze zelf nog niet precies weten wat er gaat gebeuren. Op de korte termijn betekent dit dat bepaalde projecten uitgesteld worden.

Later die dag kwam Eileen Holowka met het nieuws naar buiten dat haar broer is overleden:

Alec Holowka, my brother and best friend, passed away this morning. Those who know me will know that I believe survivors and I have always done everything I can to support survivors, those suffering from mental illnesses, and those with chronic illnesses. Alec was a victim of abuse and he also spent a lifetime battling mood and personality disorders. I will not pretend that he was not also responsible for causing harm, but deep down he was a person who wanted only to offer people care and kindness. It took him a while to figure out how.

Ze gaat verder door te zeggen dat Alec de laatste tijd hard op weg was om een beter persoon te worden, maar dat het een traag proces was. Ze vraagt om tijd om te herstellen van deze gebeurtenis, want haar familie is het belangrijkste voor haar.

Night in the Woods

In haar Tweets doet Eileen geen moeite om de beschuldiging van Zoe Quinn te ontkennen. Ze geeft aan dat mensen er harder aan moeten werken om dit soort gebeurtenissen juist te voorkomen:

And in case it’s not already f****** obvious, Alec *specifically said* he wished the best for Zoe and everyone else, so don’t use our grief as an excuse to harass people. Go outside, take care of someone, and work towards preventing these kinds of things in the first place.

Nadat het nieuws van het overlijden van Alec naar buiten kwam, kreeg het Twitter-kanaal van Night in the Woods enorm veel haat over zich heen. Veel mensen gaven hen de schuld van de dood van Alec, door te zeggen dat ze een man veroordeelden gebaseerd op beschuldigingen zonder bewijs. Infinite Fall heeft geen reactie meer naar buiten gebracht sinds het overlijden van Alec.

Night in the Woods werd door het publiek goed ontvangen toen de game in 2017 uitkwam. Bekijk hier de aankondigingstrailer als je interesse hebt.

REACTIES (4) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord