Nieuwe Pokémon-games voor Nintendo Switch onthuld 

Nieuwe Pokémon-games voor Nintendo Switch onthuld 2018-05-30T11:10:50
Pokémon Let’s Go! Pikachu en Eevee en Pokémon Quest zijn aangekondigd voor Nintendo Switch, en de volgende core RPG komt er ook aan!

Niet een, niet twee, maar Nintendo heeft drie nieuwe Pokémon-games onthuld! De geruchten over Pokémon Let’s Go Pikachu en Eevee zijn bevestigd, ze komen op 16 november naar de Nintendo Switch. Spelers gaan terug naar de regio waar het allemaal begon, namelijk Kanto uit de eerste generatie. Zoals de titels al verklappen vergezelt in de ene game Pikachu je op je avontuur en in de andere is Eevee van de partij.

Pokémon Let's Go! Pikachu Eevee

Vanwege de grote populariteit van Pokémon Go zijn er verschillende elementen uit de titel voor mobiele telefoons gebruikt voor de Nintendo Switch games. Spelers kunnen zelf met de Joy-Cons pokéballen gooien om de wezentjes te vangen. De 151 Pokémon uit de Kanto-regio die in Pokémon Go gevangen zijn kunnen ook worden overgezet naar de Let’s Go!-games voor Nintendo Switch.

Pokémon Let's Go! Pikachu Eevee

Pokémon Let's Go! Pikachu Eevee

Pokémon Let's Go! Pikachu Eevee

Pokémon Let's Go! Pikachu Eevee

Een nieuwe toevoeging aan de Pokémon Let’s Go!-games is dat je nu co-op kan spelen samen met iemand anders. Daarnaast introduceert Nintendo ook een nieuwe, alternatieve controller waarmee je in de aankomende Switch-spellen mee kan spelen, namelijk een Pokéball. Deze controller kan gebruikt worden als traditionele controller met een joystick, maar functioneert ook als Pokéwalker (als je Pokémon vangt dan trilt de bal…net echt!).

Pokémon Let's Go! Pikachu Eevee

Bovenop de onthulling van Pokémon Let’s Go Pikachu en Eevee is er vanaf vandaag een free-to-play adventure te spelen genaamd Pokémon Quest. Ook in deze game gaan spelers terug naar de Kanto-regio, maar speel je met Minecraft-achtige pokémon. Je komt terecht op een eiland genaamd Tumblecube Island waarbij je met drie pokémon tegelijkertijd kan rondlopen en vechten. Verder zijn er zogeheten Power Stones (Infinity Stones? Thanos?) waarmee je jouw wezentjes sterker maakt via rpg-elementen.

De game is nu free-to-play en kan worden gedownload via de Nintendo Switch. In juni kunnen spelers Pokémon Quest ook spelen op iOS en Android.

Het lijkt erop dat Nintendo nog niet klaar was met aankondigingen en het bedrijf heeft in een persconferentie ook laten weten dat in Q2 van 2019 een compleet nieuwe core Pokémon-rpg voor de Nintendo Switch uitgebracht wordt (met waarschijnlijk de achtste generatie pokémon). Deze core-titel wordt aangekaart als ‘Pocket Monsters’ wat inhoudt dat het een officiële core-Pokémon game is. In Japan kaarten ze spin-offs namelijk aan met ‘Pokémon’ en core-titels als ‘Pocket Monsters’.

Deze donderdag wordt er nog meer Pokémon-nieuws onthuld via het Japanse televisieprogramma Oha Suta. De beste muziek van Pokémon-games check je hier!

REACTIES (19) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord