Nieuwe Battlefield heet Battlefield 1 en gaat naar WW1 

Nieuwe Battlefield heet Battlefield 1 en gaat naar WW1 2016-05-10T12:25:39
Je kon het al een paar uur eerder zien dankzij de gelekte beelden, maar nu is het dan officieel aangekondigd: de nieuwe Battlefield heet Battlefield 1 en gaat zich afspelen tijdens de Eerste Wereldoorlog. Tjeerd is in Londen en heeft alle informatie.

Het is definitief: de nieuwste Battlefield heet Battlefield 1 en wordt een Eerste Wereldoorlog game. De game speelt zich af op meerdere locaties in Europa, maar zal ook exotischere locaties kennen zoals de Arabische woestijn. Tijdens de presentatie werd er onder andere verteld over de belegering van een groot fort in de Italiaanse Alpen, soldaten te paard die strijden langs tanks en natuurlijk loopgraven galore! Het is natuurlijk allemaal te zien in de trailer die net is gereleased. 

In een gesprek met de developers tijdens de presentatie die ik net heb gehad, werd er verteld dat ze de campagne hebben gebouwd rondom ´echte Battlefield momenten´ en dat de singleplayer modus meerdere perspectieven kent. Dat wil dus zeggen dat de gast die we al langs zagen komen met zijn ´superheldencape´ (wat dus een gewone mantel is), wellicht een van de hoofdrolspelers is in de campagne.

 Battlefield 1 flamethrower

In de trailer zien we alle bekende Battlefield elementen terugkomen, zo kun je spelen als normale voetsoldaat, maar kun je ook intense Red Baron luchtbattles uitvechten, op zee aan het roer staan van diverse gevechtsschepen, in één van de - vrij primitieve- tanks stappen, maar ook - en dat is wel nieuw - in het zadel springen van een heus paard en is er in de trailer ook nog een grote zeppelin te zien. Battlefield 1 legt ook meer nadruk op close quarter combat, met de mogelijkheid om een bajonet op je geweer te schroeven, maar geeft je ook de keuze uit verschillende melee wapens die allemaal hun eigen voor- en nadelen hebben.

Battlefield 1 paarden

Tijdens de presentatie werd tevens bekend gemaakt dat er behalve de klasses voor de voetsoldaten (Assault, Support, Medic, Scout) ook klasses komen voor het besturen van voertuigen, zoals de Tank Officer of de Piloot. Of dat betekent dat je alleen een voertuig kunt besturen als je die klasse hebt, bleef onduidelijk. Het is wel duidelijk dat er diverse verschillende tanks en vliegtuigen in de game zitten die allemaal op een eigen manier bestuurd moeten worden.

Battlefield 1 vliegtuigen

Het belangrijkste van een moderne Battlefield game is natuurlijk: de boel vernielen, en dat kan ook weer in Battlefield 1. De game wordt al uitgebreid getest en het schermerde in het vraaggesprek hier in Londen al stiekem door dat er in de huidge build al zoveel destructie zit, dat het bijna teveel is, omdat alle cover op een gegeven moment is weggebombardeerd door vliegtuigen en artillerie.

Battlefield Zeppelin

Battlefield 1 komt 21 oktober uit, als je pre-ordert kun je hem al op 18 oktober spelen en hetzelfde geldt voor leden van EA Access op de PC en Xbox One. Later dit jaar zal een Early Access Beta uitkomen waar je alleen kans hebt om aan mee te doen als je je aanmeldt als Insider.

REACTIES (233) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord