Next-gen console-war is goed voor industrie’ 

‘Next-gen console-war is goed voor industrie’ 2013-06-15T15:39:44
Iedereen heeft inmiddels wel besloten wie de grote winnaar van de E3 2013 is. Al zal die keuze niet voor iedereen gelijk zijn, want ook Ubisoft en zelfs EA hadden puike presentaties. Het fanboy-gedrag komt sommige gamers misschien de keel uit, maar eigenlijk is het heel goed voor de zaken!

Fanboy-gedrag kennen we al sinds de komst van consoles. Was het vroeger bijvoorbeeld een strijd tussen Nintendo en Sega, tegenwoordig draait de battle vooral om Sony en Microsoft. Het geschreeuw om welk systeem het beste is kan als irritant worden ervaren, maar volgens Peter Moore van EA is het juist hartstikke goed voor de industrie! Dat meldde Moore aan Polygon tijdens de E3:

The idea of two incredibly powerful and talented companies like Sony and Microsoft ... for them not to be in the boxing ring with each other slugging it out while the rest of us benefit, it's going to be bad. We can't be an industry that is simply dominated by one particular manufacturer.

Het hebben van een concurrent zorgt er volgens Moore voor dat je scherp blijft. Zelfs nu Microsoft een inhaalslag moet maken, is alles nog mogelijk. Peter Moore werkte vroeger bij Sega, waar hij de Dreamcast lanceerde. We weten allemaal wat er met die console gebeurde; de PlayStation 2 verpletterde de console van Sega alsof het een miezerige slak was! Misschien dat hij daarom niet graag nog een console ziet afsterven, of misschien heeft hij nog wat warme gevoelens jegens zijn voormalige werkgever Microsoft.

Peter Moore

Nu de E3 de deuren sluit denken de meeste mensen thuis al aan een grote winnaar, maar volgens Moore is de strijd nog lang niet afgelopen. Hij claimt dat de Gamescom dit jaar meer kan betekenen dan ooit! Op de E3 worden namelijk voornamelijk alpha-builds getoond, maar eind augustus zou een deel van de launchtitels toch al bijna af moeten zijn. Dan kunnen we zien welke games nu echt lekker lopen en op welke console de rijkere ervaring te halen valt. Als een game er daar niet volledig next-gen uitziet, dan heeft de ontwikkelaar een groot probleem!

Microsoft zal volgens Moore een les trekken uit de afgelopen week en de reacties op hun console bekijken:

That's pretty standard operating procedure when you go post-E3. You don't spend the money and not have a full official debrief when you get back. What have we learned, what do we need to do, and when do we need to do it so we get our launch right?

Het lijkt erop dat we nog spannende tijden tegemoet gaan, tegen de tijd dat de beurs in Keulen de deuren opent. Uiteraard houden we je ook dan op de hoogte van al het next-gen nieuws!

 

REACTIES (80) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord