Update: NES emulator voor Xbox One goedgekeurd door Microsoft 

Update: NES emulator voor Xbox One goedgekeurd door Microsoft 2016-09-12T09:36:12
Iemand bij Microsoft zit flink te slapen vandaag, open source NES emulator Nesbox is namelijk geaccepteerd voor de Xbox Store en Windows 10 Store. Als Microsoft niet ingrijpt kan je binnenkort een shitload aan Nintendo games spelen op de Xbox One (en Windows 10).

Update:

Op Twitter laat de ontwikkelaar weten dat Microsoft de game niet op de Xbox One wil hebben. Nesbox verschijnt niet in de Microsoft store totdat de ondersteuning voor de Xbox eruit is gehaald, de Windows 10- en Hololens- versies mogen echter wel blijven van Microsoft.

Origineel bericht:

Het Bulgaarse ontwikkelingsteam van Nesbox maakt op hun Twitteraccount bekend dat ze door de eerste fase van het toelatingsprocess heen zijn. Dit betekent dat de game beschikbaar is in de Windows 10 Store en over één tot twee dagen ook in de Xbox Store. Met Nesbox kan je negen NES homebrew games spelen out-of-the-box, voor andere games moet je eigen ROMs inladen, al zijn die op het internet goed verkrijgbaar. Op de Xbox One versie zal geen enkele game beschikbaar zijn, je zal via een USB-stick je eigen ROMs moeten inladen.

Nesbox heeft al twee keer geprobeerd om door het toelatingsprocess te komen, maar dat was ze steeds niet gelukt. Door enkele aanpassingen zijn ze nu wel geaccepteerd. Goed nieuws dus voor de NES-liefhebbers, die kunnen na het weekend aan de slag met de gratis emulator, tenzij Microsoft een stokje ervoor steekt. Nintendo zal het waarschijnlijk niet zo tof vinden dat hun games op de Xbox speelbaar zijn, dus het is nog maar afwachten of de emulator een lang leven beschoren is.

REACTIES (35) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord