Naam Hideo Kojima wéér verwijderd van Metal Gear Solid 5 boxart 

Naam Hideo Kojima wéér verwijderd van Metal Gear Solid 5 boxart 2015-07-14T15:02:21
Er komt geen einde aan de soap tussen Konami en Hideo Kojima. Niet vanzelf. De naam van Kojima is namelijk wederom van het Metal Gear Solid 5: The Phantom Pain-doosje afgehaald.

De snelle jongens op NeoGAF verdienen een sticker voor het spotten van het nieuwe hoesje, dat gisteren door konami op het internet werd gezet. De naam werd al eerder van verwijderd en vervolgens weer genoteerd op de boxart, maar dat is dus nu weer teruggedraaid. Moet je nou eens kijken:

Enkele dagen geleden schreef Steven dat de Japanse voice-actor van Solid Snake, Akio Otsuka, al weet hoe het met Kojima Productions afloopt. De stemacteur meldt namelijk dat de studio wordt ontbonden van Konami na de release van de nieuwe Metal Gear Solid. Hij sluit af met de hoopgevende woorden: 'Ook al is dit het einde, Metal Gear Solid is onsterfelijk.' 

Dit gedonder is al een aantal maanden aan de gang, maar Kojima heeft ons verzekerd dat hij zijn werkzaamheden voor Metal Gear Solid 5: The Phantom Pain sowieso gaat afronden. Een Twitter-gebruiker genaam Nibel wist toen te melden dat er in de vacaturelijst van de Kojima Productions een naamsverandering heeft plaatsgevonden. Kojima Productions zou vanaf dat moment Konami Los Angeles Studio heten.  

De game zal gelukkig 'gewoon' volgens planning verschijnen. Metal Gear Solid 5 is op 1 september 2015 verkrijgbaar voor de PlayStation 4, PlayStation 3, Xbox One en de Xbox 360. Helaas moeten PC-gamers iets meer geduld bij elkaar rapen, want deze versie komt pas op 15 september. Samuel heeft 'm al uitvoerig gespeeld en volgens hem zit het wel snor met die game.  

REACTIES (21) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord