Muppet-regisseur wil Cluedo-film maken 

Muppet-regisseur wil Cluedo-film maken 2020-02-11T11:07:27
De filmadaptatie van het bordspel Cluedo krijgt misschien James Bobin als regisseur. Bobin staat onder andere bekend als regisseur van de recente Muppets-films.

Regisseur James Bobin is momenteel in gesprek met Maximum Effort (de productiemaatschappij van Ryan Reynolds) en Allspark Pictures (de filmdivisie van Hasbro studio) om een Cluedo-film te maken. In eerste instantie was het aan Jason Bateman om als regisseur om het bordspel in een film te veranderen, maar hij heeft dit uiteindelijk af moeten zeggen omdat hij in de knoop zou komen met zijn Netflix-serie Ozark. 

Het lijkt erop dat Clue een komedie wordt, zeker als je kijkt wie erin spelen en wie het script gaat schrijven. Ryan Reynolds krijgt waarschijnlijk een rol in de film en hij neemt een aantal mensen mee die ook aan Deadpool hebben gewerkt. Rheet Reese en Paul Wernick, twee schrijvers voor onder andere Deadpool, Deadpool 2 en 6 Underground werken aan het script voor Clue.

Cluedo Bordspel

Voor de mensen die nog nooit Cluedo hebben gespeeld, hier een korte uitleg. Er is een moord gepleegd in een landhuis en jij moet die moord oplossen. Spelers nemen de rollen aan van de gasten van het huis en één van die gasten is de moordenaar. Door middel van eliminatie-denkwijze kun je achter de identiteit van de moordenaar komen.

Het is niet de eerste keer dat er een film uitkomt van Cluedo. In 1985 kwam de duistere komedie voor het eerst op het witte doek. Tim Curry, Christopher Lloyd (bekend van respectrievelijk It en Back to the Future) speelden toen belangrijke rollen. Opvallend aan deze film was dat de film drie verschillende eindes had, hierdoor moesten kijkers naar meerdere bioscopen gaan om alle eindes te zien. De film deed het echter bar slecht en bracht maar 14,6 miljoen dollar op. Zelfs voor die tijd was dat niet veel, zeker niet aangezien het budget van de film maar 15 miljoen dollar was. 

Clue 1985

Het is dus een beetje een risico om het na 35 jaar nog een keer te proberen om dit bordspel te verfilmen. Aan de andere kant worden games natuurlijk ook verfilmd; Sonic de Hedgehog komt letterlijk morgen uit. Zouden jullie een film kijken gebaseerd op Cluedo?

REACTIES (5) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord