Multiplayer in Cyberpunk 2077 is nog geen zekerheid 

Multiplayer in Cyberpunk 2077 is nog geen zekerheid 2019-08-22T10:19:02
We wisten al dat Cyberpunk 2077 bij de launch van de game geen multiplayer heeft, maar in een nieuw interview laat CD Projekt Red weten dat we er ook nog niet van verzekerd zijn dat de functie op een later tijdstip wordt toegevoegd. De focus ligt op de singleplayer en dat is alleen maar goed nieuws!

In een interview met Eurogamer heeft senior concept artist Marthe Jonkers van CD Projekt Red laten weten dat ze nog niet zeker weten of multiplayer ooit aan Cyberpunk 2077 wordt toegevoegd. Bij de launch van de game is dit zelfs uitgesloten, wat we al langer weten. Er werkt op dit moment maar een klein team aan de multiplayer, die nog druk bezig zijn met het onderzoeken en testen van de mogelijkheden:

We are doing R&D into multiplayer but we’re focusing on single-player experience, and that’s what you’ll get in 2020. It doesn’t mean we’re saying no multiplayer, but it doesn’t mean we’re saying yes either. It’s still an R&D phase.

Daarnaast geeft Jonkers aan dat ze multiplayer niet alleen willen toevoegen zodat ze kunnen zeggen dat er een multiplayer in zit. De focus ligt dus op de singleplayer en dat is goed nieuws. Mensen verwachten op zijn minst een net zo goede game als The Witcher 3, dus zal Cyberpunk 2077 op de singleplayer beoordeeld worden. Dit hebben ze bij CDPR gelukkig ook door, afgaand op dit citaat:

We would never make anything that’s not at least The Witcher standard for Cyberpunk. I don’t know what the future holds but we will make sure everything we make will be high quality.

Cyberpunk 2077

De afgelopen jaren is CDPR op alle fronten gegroeid. Zo zijn ze van een team van ongeveer tweehonderd man dat aan The Witcher 3 werkte doorgegroeid naar zo’n 400 man. Jonkers geeft aan dat deze verdubbeling van het personeel ervoor heeft gezorgd dat ze een stuk meer kunnen uitproberen, wat ze met Cyberpunk 2077 ook aan het doen zijn.

The Witcher had Geralt and you stuck with this character, his fighting style, his relationships, his background. With this game we're adding in this freedom with your character, what kind of relationships you want to engage in, a story which branches out in different directions, and multiple endings. A lot more ambitious, but a lot bigger team.

Cyberpunk 2077 is nog meer dan een half jaar van ons verwijderd, maar dat betekent niet dat er weinig over de game gepraat wordt. Integendeel zelfs; Cyberpunk 2077 is al tijden het onderwerp van gesprek! Ook op de Gamescom was de game te vinden, bijvoorbeeld tijdens de Google Stadia Connect. Want ja, Cyberpunk 2077 komt naar Google Stadia. Voor nog meer recente informatie over Cyberpunk 2077, klik hier.

REACTIES (7) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord