Morrowind en Oblivion-gebieden verstopt in Skyrim 

Morrowind en Oblivion-gebieden verstopt in Skyrim 2012-09-17T13:00:49
De landen van The Elder Scrolls III en IV zitten in Skyrim verstopt! Nou ja, verstopt is misschien niet het beste woord. Je kunt hun grenzen duidelijk zien wanneer je de landkaart van Skyrim openslaat, maar een pc-gamer heeft nu ontdekt dat Bethesda ook de hele landmassa’s in de game verwerkt heeft. Hij bracht zelfs een bezoekje aan de plek waar de Imperial City uit Oblivion hoort te staan! Riep daar iemand expansion pack?

De Tumbl-pagina (via Destructoid) staat bomvol foto’s van de gamer z’n ontdekkingsreis. Hij daalde af naar het zuidelijkste punt van Skyrim, richting Stendarr’s Beacon. Daar vond hij tussen twee bergen een mooi paadje dat weer naar een open poort leidde. Helaas botste hij hier tegen een onzichtbare muur aan, maar het feit dat Bethesda de poort niet dicht heeft gelaten, deed hem verder experimenteren.

In noclip mode avontuurde hij verder en wat bleek? Ondanks dat de textures een consolegeneratie omlaag gingen, heeft Bethesda de hele landmassa zo waarheidsgetrouw mogelijk in de game verwerkt! Wel is de schaal iets verkleind ten opzichte van Skyrim, maar ondanks dat heeft het heel wat extra moeite gekost.

De pc-gamer hoopt dat Bethesda het als blauwdruk wil gebruiken voor DLC of expansion packs, maar waarschijnlijker deden ze het om modders te pleasen. In eerdere delen van de überRPG maakten pc-gamers al zelf de andere landen na. Dit kan de studio z’n manier zijn om waardering daarvoor te uiten. Hoe lang hadden ze tenslotte verwacht dat dit geheim bleef?

Wat denken jullie? Kan Skyrim zulke grote uitbreidingen goed gebruiken?

REACTIES (51) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord