Mogelijk releaseschema van Capcom-games gelekt door ransomwareaanval 

Mogelijk releaseschema van Capcom-games gelekt door ransomwareaanval 2020-11-20T13:00:15
Door een ransomwareaanval is er mogelijk informatie gelekt over het releaseschema van Capcom.

Eerder deze week was op ResetEra te lezen dat als gevolg van een ransomwareaanval er mogelijk informatie over aankomende Capcom-games naar buiten is gelekt. De narigheden lijken nog niet voorbij te zijn voor Capcom, vandaag werd er namelijk een lijst gedeeld met allerlei onaangekondigde games van de ontwikkelaar.

De lijst bevat onder andere verwijzingen naar een Dragon's Dogma-vervolg en remakes van Final Fight en Power Stone. Verder staat er kennelijk een Resident Evil-game gepland voor 2024 en wordt er gewerkt aan Street Fighter 6. Wel moet er rekening worden gehouden met het feit dat de gelekte informatie mogelijk verouderd is, het bestand is immers bijna een jaar oud.

Capcom heeft aangegeven dat het bang is dat de aanvaller op het moment in bezit is van meer dan 350.000 stukken aan persoonlijke informatie zoals telefoonnummers, foto's en geboortedata. Het bedrijf is momenteel bezig met het contacteren van alle getroffenen om ze op de hoogte te brengen van de situatie.

Eerder deze maand werd het Capcom Group-netwerk aangevallen door een onbekende derde partij. Capcom heeft dit naar buiten gecommuniceerd en zich verontschuldigd naar aandeelhouders die hier mogelijk door zijn getroffen. Hier lees je meer over de ransomwareaanval op Capcom.

Capcom

REACTIES (2) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord