Mists of Pandaria wordt noob-vriendelijk 

Mists of Pandaria wordt noob-vriendelijk 2012-09-24T12:56:07
Blizzard maakte al bekend dat de moeilijkheidsgraad van dungeons in Mists of Pandaria omlaag gaat. Tegen AusGamer legt het bedrijf nu uit waarom ze de game simpeler maken. Wie houdt er nou van een uitdaging? Dat is zoooo 2002!

Vannacht gaat alles los in de wereld van Azeroth. Om 0.00 uur precies wordt het voor iedereen mogelijk de content van de nieuwste uitbreiding Mists of Pandaria te verkennen. Weten jullie nog hoe dat ging met Cataclysm? De dungeons die men voor de kiezen kreeg, waren enigzins moeilijk. Met moeilijk bedoelen we dan vooral dat je even na moest denken, in plaats van hersenloos door de dungeons heen te rammen. 

Blizzard heeft bekend gemaakt dat de jankers die dit te moeilijk vonden (en er waren nogal wat slapzakken aanwezig) in Mists of Pandaria geen grammetje frustratie zullen tegenkomen. Het is allemaal veel makkelijker gemaakt, want waarom zou je in een MMO game oefenen op een bepaalde baas? Tactieken? Nee joh, gewoon NUKEN die shit!

Je begrijpt dat dit zonde is voor het spel. In plaats van de gebruikelijke uitdaging aan het begin van een uitbreiding kiest Blizzard er nu voor om vanaf dag één alles toegankelijk te maken voor de allergrootste noobs. Voordeel is wel dat spelers van enige kwaliteit nu héél snel richting de epische gear gaan. 

Maar waarom doet Blizzard in vredesnaam zoiets? Heel simpel, sinds Cataclysm hoef je voor heroic dungeons (extra moeilijke dungeons) geen groep meer te zoeken, maar kun je gebruik maken van de Dungeon Finder. Hier worden willekeurig vijf mensen bij elkaar gezet, zodat zelfs mensen zonder vrienden de content door kunnen spelen. Voor deze groep was het veel te moeilijk om het einde van een dungeon te bereiken. Men communiceerde namelijk amper met elkaar en bespraken geen tactieken. 

Dit is een beetje een naschok van de Wrath of the Lich King uitbreiding, waar na verloop van tijd alles zonder tactieken kon worden uitgespeeld. Sinds die tijd lijken spelers van mindere kwaliteit te denken dat ze alle dungeons de eerste keer zonder dood te gaan kunnen uitspelen. Als ze dat niet lukt, is de dungeon te moeilijk. De gedachte dat zij wellicht nog niet goed genoeg zijn is natuurlijk absurd. Net zoals dat 84% van de Nederlanders denkt bovengemiddeld slim te zijn, denkt een gelijk percentage dat ze binnen de elite-groep van World of Warcraft behoren. Die mensen krijgen straks weer bevestiging als het om deze gedachte gaat, want vanaf Mists sprinten ze weer door iedere dungeon heen!

Hoe denken jullie erover? Willen jullie zo snel mogelijk alle content zien, of houden jullie juist van een uitdaging? Maarten zal het als eerste voor jullie testen en post morgen zijn bevindingen om het uur in een live-blog. Hou de website dus als een havik in de gaten! Blizzard gaf een paar dagen geleden een trailer vrij, waarin alle content van Mists of Pandaria voorbij komt. Je checkt hem hieronder!

REACTIES (30) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord