Microtransacties in The Elder Scrolls Online 

Microtransacties in The Elder Scrolls Online 2013-08-23T10:34:45
Na het nieuws dat The Elder Scrolls Online om een maandelijkse betaling vraagt, is nu ook bekend dat je in-game aankopen kunt gaan doen door middel van microtransacties. Echt geld dus.

Wie The Elder Scrolls Online wil spelen zal eerst de game zelf voor een euro of 50 aan moeten schaffen, om vervolgens €13 euro per maand te moeten lappen om te kunnen spelen. Dat is zeker gezien de free-to-play trend van het moment niet zuinig, maar als het aan Bethesda en Zenimax Online ligt kan er nog wel een schepje bovenop. De game gaat namelijk ook microtransacties bevatten.

Tes Online

Game director Mat Firor rechtvaardigde de maandelijkse bijdrage van €13 nog niet zo lang geleden met de uitspraak dat je voor dat bedrag toegang krijgt tot alle content, en dus niets mist. Uit zijn nieuwste uitspraken blijkt echter dat hij dat niet zo letterlijk bedoelde. Hij had het namelijk alleen over de ‘core content’, de in-game store gaat overwegend cosmetische items bevatten, en kleine dingen zoals de mogelijkheid om je naam te veranderen.

“There won’t be anything like bonus points, but we will have a shop to buy kind of fun stuff and services too like name changes and things like that.”

The Elder Scrolls Online

Je wordt van aankopen uit de in-game store dus niet beter dan andere spelers; aan de gameplay veranderen ze als het goed is helemaal niets. Toch voelt het een beetje goedkoop van Bethesda en Zenimax Online.

Iedereen die wel eens goed verslaafd is geweest aan een MMO, weet dat een maandelijkse bijdrage helemaal geen ramp is, gezien de tijd die in zo’n spel steekt. Toch zou het fijn zijn als je voor dat bedrag dan helemaal klaar bent, en niet nog eens geld moet lappen voor leuke extras. Je gaat als het ware een overeenkomst aan met de developer, iets als: als ik jou betaal, dan maak jij van dat geld nieuwe content voor mij. En dus niet: als ik jou betaal, dan mag je dat geld gerust steken in strategieën om me nog meer te laten dokken. 

REACTIES (116) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord