Microsoft wil Terms and Services aanpassen om offensief gedrag aan te pakken 

Microsoft wil Terms and Services aanpassen om offensief gedrag aan te pakken 2018-03-27T13:25:17
Microsoft wil hun Terms and Services aanpassen vanaf 1 mei en probeert daarin offensief gedrag aan te pakken. Een nobel streven, maar het wordt net iets te extreem aangepakt of niet goed genoeg gecommuniceerd.

Microsofts nieuwste aanpassingen voor hun Terms and Services die vanaf 1 mei in moeten gaan, laten een paar alarmbellen afgaan. Het enorme bedrijf wil namelijk dat er minder offensief gedrag wordt vertoond op hun verschillende platformen. Een logische beslissing, maar wellicht draaien ze net wat te ver door.

Microsoft

Je kan nu namelijk in de problemen komen als je scheldwoorden gebruikt in iets wat van Microsoft is. Dit zou betekenen dat je mogelijk je licentie kwijt kan raken als je ergens in het bestand in OneDrive het woord ‘fuck’ hebt staan. Ook schelden in videochat is niet meer toegestaan. Dus wanneer je samen met je maten Call of Duty speelt en eventjes vloekt op de tegenpartij die sowieso valsspeelt, kan je opeens je account kwijtraken. Dan is je Gamertag pleite, je Xbox Live Gold-abonnement en alle digitaal aangeschafte content op dat account.

Ook nudity wordt niet meer gewaardeerd. Dus iedere lange afstandsrelatie die af en toe graag samenkomt via een videochat op Skype, kan daarvoor nu in de problemen komen. Wanneer Microsoft het idee heeft dat je hun Terms hebt overtreden, behouden ze trouwens ook het recht om je content in te zien. Dus zelfs als je besluit vieze spelletjes te spelen via de wonderlijke wereld van het internet, bestaat de kans dat iemand van Microsoft gezellig meekijkt met wat handcrème voordat hij je blokkeert.

Skype

Hopelijk is het allemaal niet zo erg als we het nu laten klinken en zijn de Terms and Services gewoon wat overdreven. Hopelijk laat Microsoft snel meer weten over deze aanpassingen en maken ze het net wat minder extreem. Anders wordt het gebruiken van Microsofts applicaties net een mijnenveld; één verkeerde stap en je bent alles kwijt.

REACTIES (15) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord