Microsoft, Sony en Nintendo spannen samen tegen Trump 

Microsoft, Sony en Nintendo spannen samen tegen Trump 2019-06-27T16:08:24
In een officieel statement hebben Microsoft, Sony en Nintendo gezamenlijk laten weten dat ze het niet eens zijn met het voorstel van de Amerikaanse president Donald Trump, die van plan is om importtarieven te heffen op producten uit China. Dit voorstel is slecht nieuws voor gamers, want consoles vallen hier ook onder.

Microsoft, Sony en Nintendo hebben in een gezamenlijk statement laten weten dat ze niet gediend zijn van de plannen die Donald Trump heeft voor de handel met China. De Amerikaanse president heeft namelijk een voorstel ingediend om de importtarieven vanuit China met niet minder dan 25% te verhogen, en consoles vallen hier ook onder. Het maken van dit besluit zal volgens de drie grootmachten niet alleen invloed hebben op de prijs van consoles, maar op de hele industrie. Mensen zullen hun banen verliezen en innovatie zal tegengegaan worden.

In het statement, dat naar The Office of the U.S. Trade Representative is gestuurd, lieten Microsoft, Sony en Nintendo onder andere het volgende weten:

While we appreciate the Administration’s efforts to protect U.S. intellectual property and preserve U.S. high-tech leadership, the disproportionate harm caused by these tariffs to U.S. consumers and businesses will undermine -not advance- these goals.

Andere individuele bedrijven in de video game industrie hebben zich ook al uitgesproken tegen dit voorstel, maar dit is de eerste keer dat drie enorme bedrijven samen actie ondernemen.

Normaal gesproken concurreren de drie bedrijven vooral met elkaar, maar het is duidelijk dat voor serieuze zaken zoals deze de rivaliteit even opzij wordt gezet. Om maar eens te schetsen hoe groot de invloed op de game industrie zou zijn mocht dit voorstel van Trump werkelijkheid worden: In 2018 werd meer dan 96% van de in Amerika verkochte consoles in China gemaakt.

Nintendo, Microsoft, Sony

Met een nieuwe generatie aan consoles vlak om de hoek vrezen de ontwikkelaars natuurlijk voor hun verkoopcijfers. De hoge prijzen van consoles tijdens de release zullen alleen nog maar hoger worden als dit voorstel doorgaat, en het zal ongetwijfeld resulteren in een slome start voor de volgende generatie. Er is echter nog niets definitief. Op dit moment zijn China en Amerika nog in overleg de mogelijkheden en is het dus nog steeds mogelijk dat hier helemaal niets van komt. Laten we dat maar hopen, voor onze mede-gamers in Amerika.

Weten waarom Platinum Games nog niet enthousiast is over de next-gen consoles? Kijk dan even in deze Nachtwacht. Als je het laatste gerucht over een mogelijke Nintendo Switch Mini wil lezen, klik dan hier.

REACTIES (12) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord