Microsoft komt met programma om games op toegankelijkheid te testen 

Microsoft komt met programma om games op toegankelijkheid te testen 2021-02-17T15:25:30
Microsoft heeft een programma gelanceerd waarmee ze Xbox- en PC-games op toegankelijkheid kunnen testen, bijvoorbeeld voor spelers met een beperking.

Op die manier kan achterhaald worden of spellen ook voor mensen met een beperking goed speelbaar zijn. Een team van gamers, waaronder mensen met een beperking, test de games.

Bedrijven kunnen van Microsoft te horen krijgen op welke punten hun game obstakels vormen voor mensen met een beperking. Wanneer daar om wordt gevraagd, kan Microsoft het bedrijf ook tips geven om dit te verbeteren. Meer details over het programma zijn op de website van Microsoft te vinden.

Microsoft maakt zich al enkele jaren hard voor het toegankelijker maken voor games voor een zo breed mogelijk publiek. Een paar jaar geleden bracht het bedrijf de Adaptive Controller uit, waar allerlei onderdelen aan kunnen worden toegevoegd en verwijderd om de controller bruikbaar voor zoveel mogelijk mensen te maken.

REACTIES (4) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord