Microsoft kampt met seksuele intimidatie en niemand doet er wat aan 

Microsoft kampt met seksuele intimidatie en niemand doet er wat aan 2019-04-08T14:13:37
Steeds meer vrouwen die bij Microsoft werken geven hetzelfde signaal af; er heerst een flink seksistische sfeer binnen het Amerikaanse miljardenbedrijf. Diverse vrouwelijke medewerkers geven aan dat zelfs HR en het management er niets aan doen.

Het lijkt er op dat er iets flink mis gaat binnen Microsoft. Steeds meer vrouwelijke medewerkers brengen verhalen over seksistisch gedrag en seksuele intimidatie naar buiten en het lijkt alsof het einde nog niet in zicht is. Het begon allemaal met een enkele e-mail van een medewerkster die vond dat haar carrière vastliep binnen het bedrijf en mondde uit in een flinke lijst met diverse meldingen van seksuele intimidatie, waar zowel HR als managers binnen Microsoft onvoldoende mee om zijn gegaan.

As a Microsoft Partner, I was asked to sit on someone's lap twice in one meeting in front of HR and other executives. I can assure you that nothing was done. I alone objected and cited Microsoft policy. The person said that he did not have to listen and repeated the request a second time. No one said anything.

Dit is slechts een van de vele voorbeelden van het in de e-mails vermelde gedrag binnen Microsoft. Sommige verhalen gaan zelfs nog veel verder; een vrouwelijke medewerker zou bedreigd zijn met de dood als ze geen seks zou hebben op een werkuitje. Toen dit gemeld werd bij HR kreeg ze naar eigen zeggen te horen dat de man alleen maar aan het flirten was en dat er, omdat de man slechts een Microsoft-partner was, niets aan gedaan kon worden.

Microsoft geeft aan het erg jammer te vinden dat dit soort praktijken ten eerste gebeuren, en ten tweede ook niet voldoende aangepakt worden binnen het bedrijf. Zo protesteerden er 150 medewerkers bij een werkoverleg met Microsoft CEO Satya Nandella, die liet weten dat hij teleurgesteld is door de gehele situatie. Ook liet de chief people officer van het Amerikaanse tech-bedrijf, Kathleen Hogan, weten dat ze zich persoonlijk met alle klachten bemoeit en dat Microsoft meer haar best gaat doen om dit soort problemen aan te pakken. Dus hopelijk wordt de gamesindustrie weer een fijnere plek (voor vrouwen) als deze ernstige zaken correct zijn aangepakt, maar helaas kan de ellende al niet meer teruggedraaid worden. 

Microsoft is natuurlijk hard bezig met de volgende generatie consoles, waar je hier alle geruchten over kan lezen. Het lijkt overigens wel het seizoen van de slecht gerunde bedrijven. Zo werd BioWare op het matje geroepen omdat een groot deel van de medewerkers aan depressie en stress lijden. Hier lees je er meer over. 

REACTIES (29) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord