Microsoft cancelt DRM en 24 uurs online check-in Xbox One 

Microsoft cancelt DRM en 24 uurs online check-in Xbox One 2013-06-20T09:59:04
Het is dat we van Wouter geen uitroeptekens in titels mogen gebruiken... Maar DRM, oftewel altijd online bij de Xbox One is verleden tijd! Evenals de eens in de 24 uur online check-in. Dat zal Microsoft vandaag bekend gaan maken in een officiƫle statement.

Voor, na en tijdens de aankondiging van de Xbox One was het het woord(?) DRM waar iedereen het over had. De Xbox One moet ‘altijd online’, of in ieder geval eens in de 24 uur. Vanwege piraterij, het in de cloud werken of het uitlenen van games? Niemand weet eigenlijk precies waarom, maar dat boeit ook niet meer, want Microsoft heeft de hele handel afgeblazen!

Don Mattrick, President Interactive Entertainment Business bij Microsoft, legt alles haarfijn uit in deze open brief die op de Microsoft site staat. De belangrijkste en geilste informatie zie je hieronder:

Xbox One

Volgens Giant Bomb (kijk niet raar op als die site down is, het is er nogal druk denken we) zal Microsoft vandaag aankondigen dat ze een aantal zaken wat de Xbox One betreft gaan schrappen, en niet de minste zaken:

  • Niet meer verplicht online.
  • Geen online check-in eens in de 24 uur.
  • Alle game discs werken op de Xbox One hetzelfde als op de Xbox 360.
  • Internetverbinding is alleen nodig bij de set-up van de console.
  • Alle gedownloade games werken zowel offline als online.
  • Geen restricties op het ruilen of lenen van games.
  • De Xbox One wordt niet regiogebonden.

Dat is verdomme mooi nieuws! Hier moet eigenlijk nog een prachtig slotwoord, maar daar hebben we geen tijd voor. We zijn te druk bezig met dit nieuws van de daken af schreeuwen!

REACTIES (789) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord