Microsoft aangeklaagd wegens gebruik gepatenteerde engine 

Microsoft aangeklaagd wegens gebruik gepatenteerde engine 2018-04-25T16:45:23
Microsoft wordt aangeklaagd door Infernal Technologies en Terminal Reality voor het gebruiken van onderdelen uit hun Infernal Engine.

Op de website van GameIndustry.biz is er gemeld dat Microsoft wordt beschuldigd voor het gebruiken van belichting en schaduwen dat komt uit de Infernal Engine. Deze engine is bezit van Infernal Technologies en Terminal Reality waarop zij ook een patent hebben.

Microsoft aangeklaagd

In het rapport wordt aangegeven dat Microsoft gebruik heeft gemaakt van deze engine voor een aantal titels zoals Gears of War 4, Halo 5 en Sea of Thieves. Daarbij heeft Microsoft volgens de aanklagers  bewust gebruik gemaakt van deze engine en de desbetreffende onderdelen waar patent op stonden (Nos. 6,362,822 and 7,061,488).

Gears of War 4

Sinds hun samenwerking vanaf 1995 hebben Terminal Reality en Microsoft al eerder een soortgelijk probleem gehad. De aanklacht die nu ingediend is voor het gebruiken van onderdelen uit de engine zonder toestemming was in 2005 al eerder voorgekomen. Microsoft werd toen ook al beschuldigd voor ‘het gebruiken van schaduwen en lichttechnieken in hun video games’. De nieuwe aanklacht komt voort uit dit doorlopende probleem.

Microsoft heeft in de periode van 2007 en 2009 geprobeerd de nodige aanpassingen te maken aan de engine van Terminal Reality en Infernal Technologies om het patent te omzeilen. Echter was dit weer afgekeurd. Uiteindelijk heeft Microsoft in 2009 toestemming gekregen, omdat zij in samenwerking met Terminal Reality een Star Wars game aan het maken waren. Microsoft had toen een verzoek ingediend om hun Infernal Engine te gebruiken en dat is toen goedgekeurd.

De nieuwe aanklacht gaat niet zozeer om het zonder toestemming gebruiken van de engine, maar nu gaat het erom dat Microsoft bewust was dat ze de Infernal Engine gebruikte zonder daar toestemming voor te hebben.

Vind jij dat Microsoft terecht of onterecht wordt aangeklaagd? Laat het weten in de comments.

REACTIES (4) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord