Metro Exodus groter dan vorige Metro-games bij elkaar en nieuwe screenshots 

Metro Exodus groter dan vorige Metro-games bij elkaar en nieuwe screenshots 2018-02-13T15:20:30
Er zijn nieuwe screenshots getoond van Metro Exodus. Daarnaast heeft de creative director, Andiry Prokhorov gezegd dat de game groter wordt dan de vorige twee Metro-games bij elkaar.

Game Informer heeft nieuwe foto’s van Metro Exodus getoond. Hierin wordt de sfeer van de game goed vastgelegd, met prachtige, maar angstaanjagende afbeeldingen van verschillende locaties en personages. Het is duidelijk dat ontwikkelaar 4A veel moeite heeft gedaan om de grafische kwaliteit nog verder te verhogen ten opzichte van de vorige twee Metro-games, die er ook al geweldig uitzien.

Metro Exodus

Metro Exodus

Metro Exodus

Metro Exodus

Metro Exodus

Metro Exodus

Dat is nog niet alles. Game Informer mocht ook een interview doen met de creative director van Metro Exodus, Andiry Prokhorov, en de executive producer, Jon Bloch. Hierin leggen de twee mannen uit dat Metro Exodus groter zal zijn dan Metro 2033 en Metro: Last Light bij elkaar. Individuele omgevingen of 'levels' alleen al zijn een stuk groter. Het grootste level in de voorgaande games is ongeveer honderd- bij tweehonderd meter. Metro Exodus zal daarentegen meerdere omgevingen bevatten met een grootte van twee vierkante kilometer. Iedere omgeving zit boordevol content om je in te verliezen, zowel boven als onder de grond. Veel hiervan is optioneel, maar Prokhorov raadt iedereen aan om wel op zoek te gaan naar deze activiteiten. Anders loop je veel goede verhalen, wapens en meer mis. 

Prokhorov zegt dat het wel moeilijk is om een goede balans te vinden tussen een Metro-game en een open wereld-game. Als je het niet goed genoeg aanpakt, loop je het risico om het gevoel van Metro te verliezen. Voor inspiratie heeft de ontwikkelaar naar de S.T.A.L.K.E.R-franchise gekeken. Een redelijk obscure reeks aan open wereld-games die zich ook afspelen in Rusland. 

Metro Exodus moet later dit jaar uitkomen voor de PS4, Xbox One en PC. Brian, oud-stagiair van Gamer, was zo lief om een mini-preview voor ons te maken. Tijdens de Game Awards is trouwens de meest recente trailer getoond, die ook super vet is. Heb je de vorige games nog niet gemist? Gelukkig zijn ze samen uitgekomen voor de Xbox One, PS4 en PC. Daarvan kun je hier de review lezen, geschreven door Wouter. 

REACTIES (13) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord