Update: Meer onduidelijkheid over Silent Hills 

Update: Meer onduidelijkheid over Silent Hills 2015-04-27T19:17:48
Gisteren heeft Guillermo del Toro laten weten dat Silent Hills niet meer in ontwikkeling is. Vandaag lijkt het echter dat de regisseur alleen doelde op de samenwerking met Kojima.

Update2!: Uitgever Konami heeft een statement gemaakt en daarin meldt de uitgever dat het project is gecanceld. Dit is wat Konami liet weten: "Konami is committed to new Silent Hill titles, however the embryonic 'Silent Hills' project developed with Guillermo del Toro and featuring the likeness of Norman Reedus will not be continued."

Update!: Konami heeft aan GamesRadar laten weten dat het spel nog altijd in ontwikkeling is, alleen zonder del Toro en Reedus. Ook heeft de uitgever een Q&A toegevoegd aan haar site:

  • Why has the image of Norman Reedus disappeared from the official website? This is because our contract period with him has expired.
  • Why is "P.T." no longer available on Playstation Network? Because the distribution period has expired.
  • What will happen with regard to "SILENT HILL"? Konami Digital Entertainment Co., Ltd. will continue to develop the "SILENT HILL" series.
  • What will happen with regard to "P.T."? P.T. was purely created to be a playable teaser for "SILENT HILL."
  • What do you mean by “playable teaser”? The playable teaser was a trial edition of "SILENT HILLS" intended to give players an idea of the game concept.

Oorspronkelijke bericht:

Er is weer een hoop onduidelijkheid over Konami en een game. Dit keer gaat het niet over Metal Gear Solid V, maar over de horrorgame Silent Hills. Deze nieuwe horrorgame werd ontwikkeld onder leiding van Guillermo del Toro en Hideo Kojima maar dat lijkt nu verleden tijd. In de Nachtwacht kon je al lezen dat het project gecanceld zou zijn, maar IGN laat weten dat de uitspraken van del Toro alleen gaan over de samenwerking met Kojima.

Silent Hills

Silent Hills lijkt daarmee niet gecanceld, maar wel weer een stapje minder interessant te worden. De hype rondom de horrorgame begon allemaal toen Kojima op de Gamescom P.T. aankondigde als experiment voor zijn nieuwste game. Pas na enkele dagen en tal van internet video’s van gamers die zich het apezuur schrikken kwam de wereld te weten dat het om een nieuwe Silent Hill zou gaan waar zowel Hideo Kojima als Guillermo del Toro bij betrokken was. We wachten nog altijd op bevestiging van Konami rondom dit nieuws, maar zoals het er nu naar uitziet is de communicatie afdeling van de uitgever ergens verdwenen in het Amazonegebied. Want sinds het nieuws over het mogelijke ontslag van Hideo Kojima hebben we niets meer van de uitgever zelf gehoord.

Acteur Norman Reedus die het hoofdpersonage in de game speelt, laat op Twitter weten dat ook hij geen deel meer uitmaakt van het project. Ook hier is onduidelijk of het spel nog in ontwikkeling is of niet.

Ondertussen is wel duidelijk geworden dat P.T. vanaf woensdag niet meer te downloaden is uit de PlayStation Store. Mocht je deze beroemde demo dus nog niet in je bezit hebben, download hem dan voor woensdag.

REACTIES (40) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord