Informatie over verhaal, gameplay en inspiratie voor Shadow of the Tomb Raider 

Meer informatie over verhaal, gameplay en inspiratie voor Shadow of the Tomb Raider 2018-04-27T11:07:46
Mensen van de pers zijn aan de slag gegaan met Shadow of the Tomb Raider. Zo ook onze Simon, dus we kunnen fijn rapporteren wat hij al heeft gezien.

Het begin van Shadow of the Tomb Raider speelt zich af in Peru. Lara en haar goede vriend Jonah zijn daar om een schat te vinden en om een commandant van Trinity te doden, de organisatie die Lara al twee games lang dwarszit en die verantwoordelijk is voor de moord van de vader van Lara. Wanneer ze de commandant confronteren vlucht hij en start een achtervolging, die volgens Simon rete spectaculair is.

Shadow of the Tomb Raider

Later in de gameplay merkt onze redacteur op dat steatlh een prima methode is om vijanden uit te schakelen in Shadow of the Tomb Raider. Vijanden krijgen namelijk een kleurcode die aangeeft hoe veilig het is om hem/haar uit te schakelen. Rood betekent dat de bad guy in kwestie gezien wordt door een collega, afblijven dus. Wanneer een tegenstander echter geel gemarkeerd is, kan je deze zonder gevaar afmaken. Shadow of the Tomb Raider bevat ook een hub-wereld, al is het nog niet bekend hoe groot deze precies is en wat er allemaal in te doen valt.

Shadow of the Tomb Raider

David Anfossi, het studiohoofd van Eidos Montreal, de ontwikkelaar die verantwoordelijk is voor Shadow of the Tomb Raider, zegt dat ze veel hebben geleerd van de recente Deus Ex-games. Vooral wat betreft keuzes die je kan maken en de gevolgen die deze keuzes met zich meebrengen. Anfosssi wil niet meteen zeggen dat je dezelfde vrijheid gaat hebben in Shadow of the Tomb Raider als in de Deus Ex-games, maar de game heeft zeker voor inspiratie gezorgd. Naast Deus Ex, heeft de ontwikkelaar ook naar veel films gekeken ter inspiratie. Films zoals Predator, Rambo: First Blood en dat soort kekke actiefilms.

De rest van Simons avonturen in Montreal lees je in de coverview van de volgende PU! 

REACTIES (10) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord