Mario Kart Tour de meest gedownloade mobiele Nintendo-game 

Mario Kart Tour de meest gedownloade mobiele Nintendo-game 2019-10-03T11:13:20
Een week na de launch van Mario Kart Tour blijkt dat de game in de hoogste versnelling zit: het mobiele racespel van Nintendo is namelijk al meer dan 90 miljoen keer gedownload, waardoor het verreweg de meest gedownloade mobiele Nintendo-game is.

Het gaspedaal werd de afgelopen week niet losgelaten bij Nintendo-fans: ze rukten er massaal op uit om de nieuwe mobiele racegame Mario Kart Tour te downloaden. Met 90 miljoen unieke downloads is de launch van deze game al zes keer zo groot als die van de nummer twee op de lijst: Animal Crossing: Pocket Camp. Deze mobiele game werd in zijn eerste week namelijk 14,3 miljoen keer gedownload.

Super Mario Run volgt op de derde plek, hoewel deze game tijdens launch alleen voor iOS beschikbaar was en de volledige game tien euro kost. Fire Emblem Heroes (8,1 miljoen), Dr. Mario World (3,6 miljoen) en Dragallia Lost (820 duizend) volgen de top drie op een afstandje. Bekijk hier de staafdiagram van Sensor Tower.

Grafiek Sensor Tower

Android blijkt het meest populaire platform te zijn voor Mario Kart Tour, aangezien daar 53,5 miljoen (of 59,5%) van de downloads vandaan komt. De andere 36,5 miljoen downloads komen van iOS.

De opbrengsten van Mario Kart Tour vallen echter tegen. Met 11,5 miljoen euro behaalt het namelijk slechts de derde plek, achter Super Mario Run met 14,7 miljoen euro en Fire Emblem Heroes met maar liefst 25,7 miljoen euro aan opbrengsten in de eerste week.

Het is niet heel moeilijk om de oorzaak van deze tegenvaller te achterhalen. Mario Kart Tour heeft namelijk een Gold Pass, waarmee je voor €5,50 toegang krijgt tot wat extra content, inclusief de 200cc racemodus. Je kan daarvoor kiezen, of je gaat voor het ‘voordelige’ New York Set dat je rubies, het personage Mario en vijf Star Tickets geeft. Dit pakket kost je 22 euro. Het blijkt dus wel dat er vooralsnog niet veel mensen bereid zijn om deze absurde prijzen te betalen. Of het genoeg gaat zijn voor Nintendo om enkele aanpassingen te maken? Daar komen we de komende tijd vanzelf wel achter.

Ben je eigenlijk wel klaar met Mario Kart, maar niet met racegames? Hier kan je lezen over de beste Mario Kart-klonen.

REACTIES (4) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord