Maker Maple Story krijgt boete van $884,000 voor misleidende loot boxes 

Maker Maple Story krijgt boete van $884,000 voor misleidende loot boxes 2018-04-10T15:29:25
Zo, twee verschillende Zuid-Koreaanse ontwikkelaars krijgen even een boete. In beide gevallen is er sprake van misleidend gebruik van loot boxes.

Ontwikkelaars Nexon en Netmarble hebben beide een boete te pakken voor hun misleidende gebruik van loot boxes. Nexon ken je misschien nog wel van de MMORPG Maple Story. Maar natuurlijk hebben ze ook meer gedaan met hun leven. Ze hebben bijvoorbeeld de game ‘Sudden Attack’ gemaakt. Deze game heeft loot boxes waarin zestien verschillende voorwerpen schuilgaan die de speler bepaalde voordelen kan bieden. De meest zeldzame voorwerpen hebben maar een kans van 0.5% om daadwerkelijk te droppen. Voor deze actie mag Nexon van de Koreaanse Fair Trade Commissie een dikke $884,000 neertellen. 

Nexon

Netmarble focust zich voornamelijk op het maken van games voor het web en mobiele games. In een van hun titels, ‘Monster Taming’, heeft iedereen de kans om een super zeldzaam monster te bemachtigen door loot boxes te kopen. De ontwikkelaar liet weten dat de kans om dit monster te krijgen lager ligt dan 1%. En dit was zeker niet gelogen, het exacte percentage is namelijk 0.0005%. Dus technisch gezien is er niet gelogen, maar de Koreaanse Fair Trade Commissie noemt dit alsnog manipulatie van de klant. Daarom mag Netmarble nu een boete betalen van $42,000.

Netmarble accepteert de boete en is van plan deze netjes te betalen, maar Nexon wil in hoger beroep gaan. Nexon zegt dat de loot boxes een willekeurige kans geven om bepaalde voorwerpen te geven en dat de FTC dit interpreteert alsof alle voorwerpen dezelfde kans moeten hebben.

In our puzzle event, we used the phrase ‘random provision’ to suggest the items would be provided at random, and that the odds of obtaining each puzzle piece were different. However, the FTC interpreted the phrase as suggesting equal odds. We plan to work on obtaining an additional review of this issue in the future.

Als er nog interessante ontwikkeling zijn wat betreft dit courtroom drama, dan lees je het hier!

REACTIES (5) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord