Lekker veel informatie over de nieuwe God of War-reboot 

Lekker veel informatie over de nieuwe God of War-reboot 2017-09-28T10:48:49
In de nieuwe trailer van de God of War-reboot, zien we concept art voor een van de Noorse-vijanden die je in elkaar mag gaan beuken. Samen met de trailer kwam er ook een podcast, waarin twee mannen verantwoordelijk voor de animaties meer details vrijgeven.

In de trailer van de God of War reboot zien we concept art voor de Draugr, een naam die je meteen bekend in de oren moet klinken als je Skyrim ooit hebt aangeraakt. Net zoals in de RPG van Bethesda, zijn draugrs zombiesoldaten, die veel sterker zijn dan de gewone mens.

Samen met de trailer kwam er ook een podcast uit. Principal character artist Rafael Grassetti en principal animator Bruno Valazquez praten in meer details over de Noorse setting van de game. Dit is uiteraard de eerste GoW-game die zich door de Noorse mythologie laat inspireren, in plaats van de Griekse. Hierdoor kunnen we voor het eerst trollen, draken, ogres en  de voornoemde draugrs verwachten.

Rafael en Bruno leggen uit dat het heel belangrijk was om in deze God of War het te laten lijken alsof alle monsters hun eigen leven leiden en niet zomaar op je pad verschijnen zodat Kratos ze in stukken kan hakken, zodat de wereld realistischer aanvoelt. Om dit gevoel te versterken hebben de ontwikkelaars ook voor ieder monster hun eigen achtergrondverhaal verzonnen, wat deels geïnspireerd is uit de oude verhalen, maar allemaal met een twist om het interessant te houden.

De ontwikkelaars vertellen ook over de nieuwe manier waarop ze de motion capture hebben gedaan. In het verleden werd de animatie voor 10% gedaan met motion capture en 90% met keyframe-animaties. Voor hun nieuwste titel is het echter 80% motion capture en 20% keyframe-animaties. Veel animaties zijn dus door stuntmannen opgenomen die bizarre acties er realistisch uit kunnen laten zien. Iedere vijand gedraagt zich anders en beweegt ook anders, om ze allemaal een andere persoonlijkheid te geven.

De God of War-reboot, die simpelweg God of War heet, komt ergens in begin 2018 uit voor de PS4.

REACTIES (15) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord