League of Legends teams uit competitie getrapt vanwege slechte behandeling spelers 

League of Legends teams uit competitie getrapt vanwege slechte behandeling spelers 2016-05-09T15:01:44
Het is flink raak in de Amerikaanse League of Legends scene. Drie teams worden verplicht ontbonden, omdat zij hun spelers niet goed behandelden. (Ex-)Spelers zouden de claims overigens naar de prullenbak hebben verwezen.

Het gebeurt niet vaak dat ontwikkelaar Riot Games teams uit de hoogste League of Legends-competitie trapt, maar vandaag is het raak. Drie teams, waarvan twee op het hoogste niveau, worden per direct verbannen van het professionele League of Legends-toneel. Twee teams zouden zich schuldig hebben gemaakt aan een slechte behandeling van hun spelers, terwijl een derde team zich bezig zou houden met deals die niet OK zijn.

League of Legends

Het eerste team dat gaat verdwijnen is Team Impulse. Zij zouden meerdere malen geen lonen hebben uitbetaald aan de spelers. Daarnaast zouden alle gamers zonder contract in dienst zijn bij het team, terwijl Team Impulse wel claimde contracten te hebben afgesloten en zelfs (valse) documenten had opgestuurd. Behalve dat het team uit de competitie wordt gezet, moeten de eigenaren ook een boete van 20.000 dollar betalen.

Het tweede en derde team hebben met elkaar te maken. Renegades en Team DragonKnight hadden namelijk een samenwerking met elkaar. Zij wisselden spelers uit en zeiden dat dit was in het belang van beide teams. Achter de schermen werd er echter ook met geld geschoven, iets wat niet werd aangegeven. Hierom wordt Team DragonKnight per direct verbannen.

Renegades

Bij Renegades was, behalve de deals, veel meer mis: zo zouden ook spelers slecht behandeld worden en zou eigenaar Christopher "MonteCristo" Mykles een een illegale deal hebben gesloten met een geschorste ex-teameigenaar. Mykles wordt een jaar geschorst voor activiteiten omtrent teams, hij is naast manager ook een populaire caster, met dit werk mag hij wel gewoon doorgaan.

Overigens is de claim dat spelers niet goed worden behandeld ontkracht door ex-speler Oleksii "RF Legendary" Kuziuta en liet ook huidig speler Alberto "Crumbzz" Rengifo weten dat hij niet met zich laat sollen, dit wordt ondersteund door onder andere Christopher "MonteCristo" Mykles die zegt dat de beweringen van Riot Games nergens op zijn gebaseerd.

De drie teams die eruit worden geschopt hebben tot en met 18 mei de tijd hun plek te verkopen (die plekken gaan overigens soms wel voor een miljoen dollar (!!) over de toonbank). Mark Cuban (eigenaar van NBA-team Dallas Mavericks) zou al een tijdje interesse hebben in eSports, geruchten gaan dat hij een plek op gaat kopen. Het zou niet het enige 'echte' sport-gerelateerde team worden, Schalke 04 zou namelijk een plekje in competitief League of Legends hebben gekocht en over een paar maanden al competitief gaan spelen. Het Turkse Besiktas heeft ook al ruim een jaar een League of Legends-team.

REACTIES (6) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord