League of Legends na 10 jaar nog steeds de grootste PC-game met 8 miljoen spelers per dag 

League of Legends nog steeds de grootste PC-game met 8 miljoen spelers per dag 2019-09-18T15:50:07
De gigantische MOBA League of Legends wordt dagelijks door meer dan acht miljoen mensen gespeeld, waardoor het nog steeds de grootste PC-game is. Daarnaast bestaat de game over een maand al tien jaar, wat Riot Games 15 oktober gaat vieren.

Riot Games, maar vooral League of Legends, viert over een maandje alweer hun tiende verjaardag. Het is daarom best indrukwekkend dat de MOBA na al die jaren nog steeds de grootste PC-game is, met maar liefst acht miljoen spelers per dag. Dit is een titel die de game al jaren in handen heeft, en het lijkt er ook niet op dat dit aantal de komende tijd af gaat nemen.

Om een beter beeld te krijgen van hoe groot dit aantal wel niet is, pakken we Fortnite er even bij. Iedereen weet dat deze battle royale game het afgelopen jaar helemaal kapot is gespeeld, dus die moeten vast en zeker torenhoge cijfers halen, toch? Ja, maar op PC weet Fortnite toch echt niet aan League of Legends te tippen. Tijdens het in-game live Marshmello-concert van Fortnite, werd de game door maar liefst 10,8 miljoen mensen tegelijk gespeeld. Dit aantal is verdeeld over PC en alle consoles, en hoewel we niet weten hoe de verdeling precies is, kunnen we er wel vanuit gaan dat Fortnite op geen moment acht miljoen PC-spelers wist te behalen. Over hun spelersaantal schept Riot in hun update op de website ook nog even op, door te vermelden dat deze cijfers ervoor zorgen dat League meer spelers trekt dan de top tien games op Steam bij elkaar opgeteld.

LOL

Om het tienjarig bestaan van de game te vieren, heeft Riot Games op 15 oktober een aantal evenementen ingepland. Zo zenden ze een speciale editie van Riot Pls uit, de serie waarin de ontwikkelaars van Riot praten over de laatste ontwikkelingen in de game. Tijdens deze speciale uitzending blikken ze terug op de beste League-momenten van de afgelopen tien jaar en vertellen ze het een en ander over wat de toekomst ons te brengen heeft, waaronder de preseason-updates van dit jaar en de grote update voor de gamemode Team Fight Tactics, de Auto Chess gamemode die Riot Games eerder dit jaar introduceerde.

Daarnaast liet Riot Games het nieuwe logo zien, waar de community zich meteen massaal tegen heeft gekeerd. De meeste mensen vinden het design te simpel en vragen zich af waarom ze het überhaupt veranderd hebben, aangezien het oude logo er prima uitzag. 'If it ain't broke, don't fix it'. Dit is niet de eerste keer dat het logo veranderd is, hoewel we het hier een tijdje mee hebben gedaan. Bekijk hieronder het nieuwe logo, met daaronder het oude logo en bepaal zelf wat je ervan vindt.

Ten slotte begint het wereldkampioenschap League of Legends over twee weken, een van de grootste Esport-evenementen van het jaar. Al met al is er dus genoeg voor League of Legends-spelers om naar uit te kijken.

League of Legends nieuw logo

League of Legends oud logo

REACTIES (5) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord