Konami zoekt nieuw personeel voor komende delen Metal Gear Solid 

Konami zoekt nieuw personeel voor komende delen Metal Gear Solid 2015-03-20T11:14:08
Gisteren werd al bekend dat Kojima Productions verleden tijd is en dat Hideo waarschijnlijk vanaf december exit is. Vandaag wordt duidelijk dat Konami ook nog eens op zoek is naar nieuw personeel om na Metal Gear Solid 5: The Phantom Pain te werken aan nieuwe delen in de serie.

Dat kunnen we opmaken uit een (Japans) persbericht dat Konami de deur uit heeft gedaan. Nou ja, wij niet, want wij kunnen helemaal geen Japans, maar gelukkig is VideoGamer zo vrij geweest om deze tekst even door de vertaalmachine te sodemieteren. Daarin staat beschreven dat Konami op zoek is naar nieuwe werknemers die de Metal Gear Solid-serie voort kunnen zetten na de aanstaande release van deeltje 5 in september.

Er gingen al eerder geruchten rond over een eventueel vertrek van Kojima en natuurlijk ontstaat er dan onzekerheid over zijn inbreng in Metal Gear Solid V: The Phantom Pain, maar Konami heeft inmiddels bevestigd dat hij gewoon blijft meewerken aan Metal Gear-producties. Deze klus zal hij dus in ieder geval nog klaren. Gisteren heeft een onbekende bron, die afkomstig is uit Kojima Productions, Gamespot verteld dat Hideo Kojima zijn banden met Konami zal breken nadat hij dit project heeft afgerond. 'Nadat we klaar zijn met Metal Gear Solid 5 stappen meneer Kojima en het management op. Hun contracten verlopen in december', zegt de spreker die wenst anoniem te blijven. 

Metal Gear Solid 5 is vanaf 1 september 2015 te koop voor de PlayStation 4, PlayStation 3, Xbox One en de Xbox 360. De PC-versie laat iets langer op zich wachten, want deze komt pas op 15 september. 

REACTIES (10) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord