Konami blijft toch werken aan Triple-A games als Metal Gear 

Konami blijft toch werken aan Triple-A games als Metal Gear 2015-09-22T13:35:53
Het lijkt er nu op dat Konami wel gewoon door zal gaan met het produceren van Triple-A titels, en dat het bedrijf franchises als Castlevania en Metal Gear zeker niet de rug zal toekeren. Het bedrijf meldt zelf dat de eerdere geruchten allesbehalve waar zijn.

Vorige week kwam het gerucht naar buiten dat Konami zou stoppen met het maken van Triple-A games, met uitzondering van voetbalgame PES. Het bedrijf meldt nu echter zelf dat er niets waar is van die geruchten, en dat er geen einde gemaakt wordt aan franchises als Metal Gear. Dit viel natuurlijk te verwachten vanwege het succes van Metal Gear Solid V: The Phantom Pain, en is nu dus ook bevestigd door de studio zelf.

Het leek er vorige week nog op dat de Metal Gear franchise begraven zou worden vanwege het vertrek van technical director Julien Merceron. Konami meldt zelf dat het wel degelijk door wil met de franchise - zonder Hideo Kojima en zonder Merceron, dus:

I can promise you that we're definitely not leaving Metal Gear behind or anything like that. I know some blogs were claiming that online this morning, but I'm not really sure where they'd be getting that from. We're still definitely working on console games and franchises such as Metal Gear, Silent Hill, Castlevania, PES and all the rest.

De reactie op de geruchten komt van een medewerker van Konami’s klantenservice (in gesprek met Nintendo Life) en niet van een PR-medewerker of een of andere hoge baas. Misschien moeten we het bericht daarom met een minuscuul korreltje zout nemen, al is het aannemelijker dat Konami heeft besloten door te gaan met de succesvolle franchises dan er compleet mee te stoppen. Wordt ongetwijfeld vervolgd... 

REACTIES (29) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord