Komt New Super Mario Bros. U naar Switch? 

Komt New Super Mario Bros. U naar Switch? 2018-08-17T14:11:55
Het is Nintendo niet vreemd om succesvolle games van de ene naar de andere console over te hevelen. Recentelijk deden ze dat met Captain Toad en nu lijkt een andere game met Toad hetzelfde te gebeuren: New Super Mario Bros. U.

New Super Mario Bros. U verscheen in november 2012 op Wii U en werd al gauw een van de favorieten op die console dankzij de grappige co-op-ervaring waarbij je elkaar het leven zuur kon maken of elkaar juist kon helpen. Het is dan ook geen rare sprong van Nintendo om dat plezier naar de Switch te brengen. Zeker is het nog niet, maar volgens bronnen die hebben gesproken met Comic Book zit het er wel aan te komen en zal het New Super Mario Bros U Deluxe gaan heten. You Deluxerd! Het lijkt overigens een betrouwbare bron, want eerder wisten ze daar al van Mario + Rabbids.

Een nieuwe uitgave van het Mario-spel zou supertof zijn, zeker als die Luigi-content die later kwam er meteen al bij zou zitten. Er wordt bovendien gesuggereerd dat er nieuwe content in zit, wat op zich vrij standaard is bij remakes/remasters/rereleases. En wat we ook hebben gezien in de nieuwe varianten van oude games die Nintendo eerder uitbracht.

Bij Power Unlimited waren we destijds in ieder geval zeer te spreken over het spel, hoewel het misschien niet helemaal vernieuwend genoeg was. Lees hier het transcript van het bijzondere gesprek dat onze Jurjen met de iets-teveel-neven-activiteiten-hebbende loodgieter had.

Lekker Goomba’s in elkaar springen op Switch binnenkort, dat klinkt toch goed? Al kan dat natuurlijk ook in Captain Toad en Super Mario Odyssey. Zolang er nog geen 2D-platformer van Mario in de maak is voor Switch, voor zover we weten, is het een goede zoethouder om dit oude avontuur te herbeleven. Hoewel je je ook kunt afvragen of Super Mario 3D World niet een veel leukere keuze zou kunnen zijn. Of is dat slechts het kattenvrouwtje van je schrijfster dat hier klinkt?

REACTIES (17) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord