Komt EA’s Frostbite engine naar Nintendo Switch

Komt EA’s Frostbite engine naar Nintendo Switch? 2019-01-02T14:40:29
De LinkedIn-pagina van een software programmeur hint naar een interessante ontwikkeling: de Frostbite engine van EA zou zomaar eens onderweg kunnen zijn naar de Nintendo Switch! Het CV van de EA-medewerker namelijk laat een aantal klusjes zien die duiden op de mogelijke komst van de bekende engine naar Nintendo’s hybride console.

De Frostbite engine zou zomaar eens naar de Nintendo Switch kunnen komen. YouTuber Doctre81 heeft namelijk een interessante beschrijving van de werkzaamheden van een EA software programmeur gevonden op diens LinkedIn-pagina.

De programmeur heeft meegewerkt aan het maken en updaten van Software Development Kits (SDK) voor Xbox One, PS4 en PC, maar werkt ook mee aan het programmeren van bestaande SDK's voor Nintendo Switch.

Nu wordt de naam Frostbite niet direct genoemd, maar de programmeur noemt wel op in welke games zijn SDK's gebruikt zijn: Anthem en Battlefield V. Hier wordt het een stuk interessanter, want bovenstaande games draaien allebei op Frostbite 3, de derde generatie Frostbite engines.

FIFA-games voor Nintendo Switch draaien op een speciale engine, maar als alle informatie op het LinkedIn-CV van deze EA-medewerker klopt, is het zeker mogelijk dat EA op het moment aan het kijken is naar mogelijke ondersteuning van de Frostbite engine voor Nintendo Switch. Wellicht zal de derde generatie Frostbite engine wat te heftig zijn voor de Switch, maar een eerste of tweede generatie klinkt misschien wat realistischer.

Heb je de grote 2018 Powerpraat-show al gecheckt? Dat kan hier. Wouter heeft ook zijn dikke vette filmaanraders van 2018 voor je klaar staan en het Super Power Unlimited jaaroverzicht check je hier.

REACTIES (10) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord