Komende jaar 100 miljoen met Fortnite te winnen 

Komende jaar 100 miljoen met Fortnite te winnen 2018-05-22T09:19:35
De ontwikkelaar van Fortnite, Epic Games, heeft bekend gemaakt dat ze voor de periode 2018 – 2019 maar liefst een 100 miljoen dollar aan de kant zetten als prijzengeld voor esports. De ontwikkelaar zal dus een grote focus leggen op competitief gamen.

Epic Games, de ontwikkelaar van Fortnite, heeft maandag bekend gemaakt dat ze 100 miljoen dollar opzij zullen zetten als prijzengeld voor Fortnite esports in 2018-2019. Dat is de grootste prijzenpot voor esports in een ‘seizoen’ ooit.

100 miljoen dollar naar Fortnite esports

Epic Games geeft in een kort statement op hun website aan dat ze er nu vol voor gaan.

“We’re getting behind competitive play in a big way, but our approach will be different - we plan to be more inclusive, and focused on the joy of playing and watching the game.”

Hoe die andere aanpak er precies uit zal zien, komen we waarschijnlijk te weten tijdens de E3.

Fortnite zou met de prijzenpot van 100 miljoen dollar direct op nummer twee staan wat betreft prijzengeld in esports ooit. Dota 2 (uit 2011) is nu verreweg de best betaalde esport met in totaal ruim 141 miljoen dollar, en daar viel afgelopen jaar ruim 31 miljoen mee te verdienen, nog niet eens een derde van wat Epic Games van plan is. We kunnen dus veel verwachten van de competitieve modus van Fortnite, waar veel spelers al maanden naar zitten te smachten.

Prijzengeld esports

Dit weekend werd ook nog eens de Android versie van Fortnite aangekondigd, beregoede tijden voor Fortnite fans dus.

REACTIES (3) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord