Kojima wil weer met Metal Gear stoppen  

Kojima wil weer met Metal Gear stoppen 2014-02-24T15:15:51
Hideo Kojima is het grote brein achter de Metal Gear games, iets wat hem geen windeieren heeft gelegd. Toch geeft Kojima nu (weer) aan dat hij graag zou willen stoppen met de serie!

Hideo Kojima, onder andere de man achter Metal Gear Solid 5: Ground Zeroes, heeft laten weten dat hij wat afstand wil nemen van de Metal Gear serie. Hij wil zich graag willen richten op andere projecten.

In een gesprek met Game Informer zei Kojima dat hij zijn functie graag wil overdragen aan iemand anders. Hierbij haalde hij Ridley Scott aan, die de Alien serie uit handen gaf aan James Cameron. Hierdoor zou Kojima zich kunnen richten op iets totaal anders. Hij zou bijvoorbeeld graag aan een indiegame werken, of aan een spel wat wel een groot budget heeft maar een volledig ander genre heeft dan de Metal Gear games. Kojima: 

“I’ve been working in the Metal Gear franchise for over 25 years. This world has allowed me to tell a lot of the things that I wanted to say. That said, it has a very specific worldview and a very specific set of game elements. I’ll probably be saying this until I die, but there are still more things I want to tell, more things I want to communicate, and more things I want to experiment with.”

Als laatste zegt Kojima dat hij graag een soort GTA versie van Metal Gear Solid zou willen maken. Hij zegt dat dit er helaas niet in zit, gezien het feit dat Kojima Productions ook een bedrijf is, en hij rekening heeft te houden met Konami. 

Hmmm. Wat voor game zouden jullie van Kojima willen zien? Wij zaten er hier aan te denken om Kojima maar op een nieuwe Lylat Wars te zetten. Ja, toch?

REACTIES (30) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord