Insomniac reageert op claims grafische downgrade Marvel's Spider-Man 

Insomniac reageert op claims grafische downgrade Marvel's Spider-Man 2018-08-31T12:00:43
Op Twitter was een discussie gaande over de graphics in Marvel's Spider-Man. Fans hebben beelden van de E3 vergeleken met die van daarna, en in een bepaalde scene zou de grootte van plassen water verminderd zijn. Dit leidde tot aannames over downgrades op grafisch gebied. Insomniac stelde fans op Twitter gerust: Spider-Man is niet grafisch gedowngrade.

Insomniac heeft gereageerd op claims over de graphics in Marvel's Spider-Man. Volgens fans heeft Spider-Man grafisch aan kwaliteit ingeleverd ten opzichte van de E3-trailer die bij de aankondiging geshowd werd, waardoor er natuurlijk Killzone-flashbacks omhoog kwamen. In een inmiddels populaire Reddit-post werden beelden vergeleken van dezelfde scene in het verhaal, en te zien is dat de hoeveelheid water op de vloer in de E3-trailer verschilt van de hoeveelheid water in een latere gameplaytrailer. Insomniac heeft middels een tweet gereageerd op de commotie:

Er is alleen maar een verandering doorgevoerd in de hoeveelheid water, van een downgrade is absoluut geen sprake.

James Stevenson, de PR-baas van Insomniac, reageerde op Twitter zelf op de ophef door te zeggen dat 'de aanpassing van de plasjes water geen enkel verband houden met de prestaties'. Fans trokken namelijk de conclusie dat de graphics gedowngrade zijn zodat Spider-Man beter zou draaien. 'Waarom zijn ze dan weggehaald?' luidde het antwoord van een fan. 'Ongetwijfeld een keuze op het gebied van design en artstyle, zeker geen keuze om de prestaties te verbeteren. We hebben enorme aantallen plasjes water in de game zitten die de prestaties niet beïnvloeden', antwoordde Stevenson.

Andere Spidey-fans hadden kritiek op het pak dat Peter Parker in de trailers draagt, want die zou ook een stuk minder gedetaileerd zijn. Stevenson gaf dit toe, maar gaf als reden dat Insomniac andere, betere technologie gebruikt dan eerder in het ontwikkelproces. Die technologie is bedoeld om Spider-Man er beter uit te laten zien als hij van gebouw naar gebouw slingert.

Een beetje mierenneuken deze 'ophef', maar op zich een goede zaak dat er nog scherpe fans op de wereld zijn. Sony mag dan lekker gaan, maar er zijn nog altijd arendsogen op hen gericht!

Wouter is momenteel bezig met de review van Spider-Man en zijn review is vanaf volgende week dinsdag te checken hier op PU.nl. Ben jij al klaar voor de release van Spider-Man? Wammes schreef eerder over de super vette figurine en Wimpie had het over de DLC voor Marvel's Spider-Man die in oktober al uitkomt.

REACTIES (17) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord