Indie-ontwikkelaar klaagt Jim Sterling aan vanwege smaad en laster 

Indie-ontwikkelaar klaagt Jim Sterling aan vanwege smaad en laster 2016-03-18T13:18:52
Digital Homicide gaat Jim Sterling aanklagen, omdat hij een game van hen de grond inboorde. Volgens de ontwikkelaar is heel hun bedrijf naar de filistijnen vanwege de recensie van Sterling.

Om de hele zaak even kort samen te vatten: Digital Homicide maakt een game, die vervolgens gerecenseerd wordt door Jim Sterling, iemand die niet altijd even vriendelijke taal gebruikt. De ontwikkelaar nam dit blijkbaar erg persoonlijk op en liet copyright claims op de video's van Sterling zetten. Hij zette toen een video online waar hij sprak over de copyright strikes van Digital Homicide

De twee partijen gingen na de video nog even door met de fittie, maar toen werd het stil. Tot nu, acht maanden later, want Digital Homicide daagt Jim Sterling nu voor de rechter wegens smaad en laster. Hoe verstandig het is om Sterling aan te klagen, moet blijken. Het is namelijk Sterlings recht als criticus om te zeggen over games wat hij wil. Hieronder staat de post van de ontwikkelaars en waarom ze Sterling aanklagen. 

Digital Homicide

Digital Homicide zocht donaties voor de rechtzaak en lijkt nu genoeg geld te hebben. Behalve Sterling gaat de ontwikkelaar ook een aantal fans van de criticus aanklagen, zij deden niet lief tegen de mannen van Digital Homicide. Zo hebben fans van Sterling onder andere een hoop stront per post naar de ontwikkelaar gestuurd.  

Met dank aan Twitteraar Dunga

REACTIES (9) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord