Indie-ontwikkelaar Digital Homicide klaagt Steam-gebruikers aan 

Indie-ontwikkelaar Digital Homicide klaagt Steam-gebruikers aa 2016-09-16T16:58:33
Twee jaar geleden begon de shitshow tussen Digital Homicide, ontwikkelaar van Slaughtering Grounds, en Jim Sterling, YouTube game-recensent. Na enkele reviews van Sterling waarin hij gehakt maakte van de games van Digital Homicide, spande de ontwikkelaar een rechtszaak aan.

Digital Homicide zette zes maanden geleden een rechtszaak in gang met als doel $10 miljoen aan schade op te halen bij game-recensent Jim Sterling. Hij zou door zijn negatieve review van de games de ontwikkelaar gedupeerd hebben voor miljoenen aan misgelopen sales. Ze probeerden eerst via crowdfunding het geld te verdienen om de rechtszaak door te zetten, maar na een lading trolls die geld doneerden en dat vervolgens terugvroegen, moesten ze de crowdfundingcampagne stopzetten.

Omdat ze geen geld hebben voor een advocaat, gaan ze nu zichzelf vertegenwoordigen in de rechtszaak tegen Sterling. Deze week heeft Digital Homicide de schaal van de rechtszaak ook nog eens geëscaleerd. Volgens de ontwikkelaars maakt namelijk niet alleen Jim Sterling zich schuldig aan het 'onterecht zwartmaken' van hun games, maar ook honderden Steam-gebruikers die negatieve reacties hebben achterlaten.

Hoe deze bizarre rechtszaak gaat aflopen blijft voorlopig gissen, maar de kans van slagen lijkt erg klein voor Digital Homicide. Wordt vervolgd dus, want wij houden wel van een goede circusvoorstelling!

REACTIES (22) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord