In tegenstelling tot Blizzard bant Epic Games geen spelers voor het uiten van een politieke mening 

In tegenstelling tot Blizzard bant Epic Games geen spelers voor het uiten van een politieke mening 2019-10-10T13:42:45
Epic Games lijkt handig gebruik te maken van de controverse rondom Blizzard en de Hearthstone Grandmasters-speler Chung 'Blitzchung' Ng Wai, die geschorst werd na het uiten van zijn politieke mening. Epic Games-oprichter en CEO Tim Sweeney liet namelijk weten dat een dergelijke situatie zich nooit voor zou doen bij Epic: 'Not on my watch'.

Fortnite-ontwikkelaar Epic Games heeft in een officieel statement aan The Verge laten weten dat ze nooit spelers of content creators zouden bannen voor het uiten van een politieke mening. Dit bericht komt als een reactie op dat Blizzard de Hearthstone-speler Chung ‘Blitzchung’ Ng Wai uit de Grandmasters-competitie heeft gegooid en al zijn prijsgeld heeft ingetrokken nadat hij ‘liberate Hong Kong’ riep in een interview na een wedstrijd.

Op het eerste oog lijkt dit natuurlijk op een poging om wat positieve aandacht te genereren voor Epic Games, door in deze situatie een beetje de ‘good guys’ te spelen. Wat positieve aandacht kan Epic ook wel gebruiken, want de afgelopen tijd verschenen ze vaak in het nieuws, maar zelden als de good guys. Een woordvoerder van Epic vertelde het volgende aan The Verge:

Epic supports everyone’s right to express their views on politics and human rights. We wouldn’t ban or punish a Fortnite player or content creator for speaking on these topics.

Epic Games-oprichter en CEO Tim Sweeney werd vervolgens op Twitter om zijn mening gevraagd. In eerste instantie deelt hij het artikel van The Verge, maar wanneer een aantal Twitteraars dit nog niet helemaal lijken te geloven, gaat hij er dieper op in. Houd in je achterhoofd dat Epic Games voor 40% in het bezit is van Tencent, het gigantische Chinese techbedrijf dat langzamerhand een steeds groter gedeelte van de game industrie heeft overgenomen.

Tweet

Tweet

Het is makkelijk om deze berichten te zien als Epic die een kans benut, maar Sweeney geeft aan dat het statement niet proactief werd gemaakt; alleen omdat ze ernaar gevraagd werden. Het is echter wel een interessant statement, aangezien het in de toekomst op meerdere manieren getest kan worden. Wanneer de ophef rondom de situatie in Hong Kong weer overwaait, doet zich misschien wel een keer een situatie voor rondom een ander politiek scenario, en dan staat dit statement nog steeds op het internet.

De Hearthstone YouTuber en streamer Brian Kibler stopt als caster van het Grandmasters-toernooi, omdat hij het niet eens is met de manier waarop Blizzard met deze situatie is omgegaan. Lees daar hier meer over. Voor meer informatie over de Hearthstone Grandmasters-speler Blitzchung en zijn ban, klik hier.

REACTIES (10) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord