Homofobisch billboard verwijderd uit The Division 2  

Homofobisch billboard verwijderd uit The Division 2 2019-04-12T14:57:11
Oplettende spelers van The Division 2 hebben een homofobische kleinering in de game gevonden. Het gaat om een gigantisch billboard met een politieagent die als badge-nummer FA6607 heeft. Na het online zetten van een screenshot van het billboard heeft Ubisoft meteen aangegeven het te verwijderen.

Naast leuke eastereggs, zoals een hint naar een komende Assassin's Creed, zitten er blijkbaar ook minder leuke boodschappen verborgen in The Division 2. Zo heeft een oplettende speler van het spel in een lange post vol met screenshots van spelfouten in in-game teksten een wel heel interessant billboard gespot.

Nu is een gigantisch billboard van een politieagent die een donut eet niet het meest vernederende beeld dat wij ons kunnen bedenken, maar zoals je ziet staat er een mooie, rode higlight op zijn badge. Opvallend genoeg staat daar de tekst 'FA6607' op. Met de begeleidende tekst 'This one seems a tad bit deliberate' is dan ook de conclusie getrokken dat het gaat om de homofobische term 'faggot', en hier zijn een hoop mensen natuurlijk niet blij mee.

Ubisoft, de uitgever en ontwikkelaar van het spel, die naar eigen zeggen juist afstand probeert te nemen van controversen, maar daar niet altijd in slaagt, heeft direct aangegeven de tekst uit het spel te halen met de laatste patch. Als je nu dus op zoek gaat naar het billboard, is het of compleet afwezig of de tekst op de badge is aangepast. De uitgever geeft ook aan goed te gaan kijken naar haar content review-systeem, want hoe is het mogelijk dat in zo'n groot spel wel eens iets niet of slecht gecheckt wordt? Wij begrijpen het ook niet.

Er komt natuurlijk wel vaker voor dat er niet zo op prijs gestelde afbeeldingen in games verschijnen. Zo stond er in de Taiwaneese horrorgame een afbeelding die naar de Chineese president reffereerde als Winnie de Pooh. Hier lees je er meer over. Ook in Fornite was een pittig foute scène te vinden, deze check je hier.

REACTIES (22) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord