Kojima zegt eigenlijk dat sommige mensen te dom zijn voor Death Stranding 

Kojima vindt dat sommige mensen te dom zijn voor Death Stranding 2019-11-11T14:33:13
Hoewel Death Stranding over het algemeen goed is ontvangen, vinden sommige reviewers de game maar niets. Hideo Kojima heeft in een interview gezegd dat dit komt omdat de game wellicht te moeilijk is voor sommige doelgroepen, en dat vooral Amerikanen liever first-person shooters spelen.

Het feit dat sommige reviewers Death Stranding een laag cijfers geven, is volgens ontwikkelaar Hideo Kojima makkelijk te verklaren. Voor sommige doelgroepen is de game moeilijk te begrijpen, en vooral Amerikanen, die liever first-person shooters spelen, hebben misschien meer moeite met het verhaal.

I must say that the game received rave reviews, especially in Europe and Japan. Here in the United States, however, we have had stronger criticisms. Perhaps it is a difficult game to understand for a certain type of critic and audience. Americans are great fans of first-person shooters and Death Stranding isn't one, it flies higher.

Vervolgens geeft hij aan dat mensen uit Frankrijk en Italië dit soort creaties het beste waarderen. Hij legt overigens niet uit waarom hij precies de Fransen en Italianen uitlicht:

I always try to create new things and disputes and discussions are fine, but it must be said that the Italians or the French have a different artistic sensibility that allows them to appreciate this kind of very original product, not only in video games but also in cinema.

Sommigen Amerikanen zullen hier aanstoot aan nemen, omdat je het kan lezen als Kojima die vindt dat Amerikanen niet slim genoeg zijn om zijn game te begrijpen. Ook kan je zeggen dat Kojima de kritiek op de game probeert te downplayen door te zeggen dat mensen die Death Stranding niet leuk vinden, het gewoon niet snappen. Hhhhmmmm, niet bepaald sportief, of wel?

Daarnaast noemt de immer bescheiden Japanner zijn game een 'very original product', iets waar je ook over kan twisten; is het in de basis niet gewoon een open wereld game? Bovendien opvallend dat hij Death Stranding een 'product' noemt, want als we naar de rest van z'n woorden luisteren, dan was 'piece of art' misschien wat passender geweest. 

Death Stranding

Death Stranding heeft dus gemixte reviews ontvangen, maar de verkoopcijfers lijden er niet onder. De game is nu al de op één na best verkochte PlayStation 4 exclusive van 2019, na Days Gone.

De PU-redacteuren die Death Stranding al gespeeld hebben zijn in ieder geval enorm positief over de game. Maar ja, dat zijn dan ook geen Amerikanen! Lees hier een blog van Michel, die vertelt hoe Death Stranding hem geraakt heeft op een manier waarop geen game dat ooit deed. Ook PC-gamers hoeven deze game niet te missen, hoewel ze nog wel iets langer moeten wachten. Death Stranding PC komt vroeg in de zomer van 2020 uit.

REACTIES (48) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord