Het tweede seizoen van The Witcher Netflix wordt een stuk meer lineair 

Het tweede seizoen van The Witcher Netflix komt pas in 2021 2020-01-08T15:42:32
The Witcher-serie staat nog maar enkele weken op Netflix, maar de echte fans kijken nu alweer uit naar het volgende seizoen. Daar moeten we echter nog even op wachten, want showrunner Lauren Hissrich geeft aan dat we pas ergens in 2021 erachter komen hoe het verder gaat met Geralt, Yennefer en Ciri.

In een Ask Me Anything op Reddit heeft showrunner Lauren S. Hissrich van The Witcher aangegeven dat ze nog geen releasedatum voor het tweede seizoen van de serie in hun hoofd hebben, hoewel 2020 alvast uitgesloten is.

We don't yet have a target launch date for S2, past 2021. We don't want to rush the product. That doesn't benefit anyone.

Voor fans is het misschien een teleurstelling dat het tweede seizoen dit jaar niet meer komt, maar uiteindelijk is het goed dat ze uitgebreid de tijd nemen om de serie zo goed mogelijk te maken. Want terwijl het eerste seizoen over het algemeen goed is ontvangen, is het alles behalve perfect.

Dat komt in de AMA ook naar voren. Veel vragen gingen over de non-lineaire manier van storytelling die in het eerste seizoen gehanteerd wordt, dat voor verwarring heeft gezorgd bij de kijkers. Het tweede seizoen is in vergelijking een stuk meer lineair:

The story will be much more linear, now that the three characters' stories have started to intersect.

The Witcher

Er is wel een reden dat het verhaal zo all over the place was in het eerste seizoen. Hissrich wilde het verhaal van de drie hoofdpersonages – Geralt, Ciri en Yennefer – uitgebreid vertellen, maar dit kon niet in één tijdlijn:

The narrative structure was put in place so that we could tell Geralt's short stories (the foundation of the whole Witcher world, in my opinion), while Ciri and Yennefer could also be a part of the action.

Maar de tijdlijn was origineel nóg iets verwarrender, omdat het de bedoeling was dat we Renfri in haar jeugd zouden volgen. Dit vonden ze tijdens de productie al te veel van het goede worden, waardoor ze het eruit hebben gelaten.

Lauren Hissrich is enorm fanatiek als het op The Witcher aankomt. Zo heeft ze al zeven seizoenen van de serie uitgeschreven. Voorlopig worden Witcher-fans dus goed verwend, want naast de serie heeft CD Projekt Red onlangs bekendgemaakt dat we in de toekomst ook nog meer games kunnen verwachten.

REACTIES (16) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord