Het lot van Luke Skywalker was ‘a huge challenge’ tijdens productie The Rise of Skywalker 

Het lot van Luke Skywalker was ‘a huge challenge’ tijdens productie The Rise of Skywalker 2019-12-16T16:48:31
Het lot van Carrie Fisher en het personage Luke Skywalker hebben de productie van The Rise of Skywalker er niet makkelijker op gemaakt. Hier kwamen de grootste uitdagingen van tijdens het maken van de film, wat er eigenlijk alleen maar op wijst dat er geen duidelijke visie was voor de hele trilogie.

Waarschuwing: Deze post bevat spoilers voor Star Wars: The Last Jedi. Als je ‘m nog niet gezien hebt, wees snel! Woensdag draait de volgende alweer in de bioscoop…

Meerdere aspecten van Star Wars: The Last Jedi hebben ervoor gezorgd dat de productie van The Rise of Skywalker een uitdaging was. Dit vertelt Maryann Brandon, een editor van de film die al jaren met J.J. Abrams samenwerkt. Ten eerste was het overlijden van Carrie Fisher iets waar ze (uiteraard) niet op in konden spelen:

All I can say about that is that The Last Jedi, I really enjoyed, but I will say it did present a lot of challenges in terms of where Episode IX had to go to finish the saga. In other words, unfortunately Carrie died, but she didn't obviously die in Episode VIII. She's a character that had to be figured out, and that was a huge challenge.

Maar ook de dood van het hoofdpersonage Luke Skywalker in The Last Jedi zorgde voor de nodige problemen tijdens het schrijven van de film:

Luke died, which was a problem. So we had those two opposing problems, so I think what you're seeing trend is that the setup was difficult to deal with.

Luke Skywalker laatste scene

Eigenlijk is het raar dat J.J. Abrams zo verrast werd door het lot van Luke, aangezien hij met The Force Awakens en The Rise of Skywalker het begin en het einde van de trilogie bepaald. Was het vanaf het begin eigenlijk de bedoeling dat Luke pas in Episode IX zou sterven? En heeft Rian Johnson gewoon zijn eigen ideeën doorgevoerd zonder de visie van Abrams in gedachte te nemen? Daar lijkt het wel op. Wat je dan ook van The Last Jedi vindt, het is niet heel slim om de middelste film van een trilogie opeens door iemand anders te laten schrijven en regisseren.

Uit de woorden van Maryann Brandon kan je opmaken dat dit voor het team van Episode IX ook niet erg handig was:

I think Rian Johnson is an amazing filmmaker, and I just think that when you're doing a trilogy, you can't just abandon a story. So whatever he chose to put in that film, those things that are dangling have to be dealt with. And you have to deal with them honestly.

Eerder had J.J. Abrams het hier ook al over, door te zeggen dat hij vooral de manier waarop Luke Skywalker in The Last Jedi wordt neergezet niet aan zag komen. Ondanks dat, zegt hij dat The Last Jedi zijn visie voor The Rise of Skywalker niet heeft verpest.

J.J. Abrams was niet de enige die verrast was door bepaalde keuzes die in The Last Jedi gemaakt zijn. Ook John Boyega, de acteur van Finn, was niet overal helemaal zeker overBekijk hier en hier een trailer van The Rise of Skywalker, de laatste film in de Skywalker-saga die vanaf woensdag in de bioscoop te zien is.

REACTIES (11) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord