Het is afgelopen met Fortnite-dansrechtzaken 

Het is afgelopen met Fortnite-dansrechtzaken 2019-03-11T10:20:20
Door een uitspraak van het Amerikaanse hooggerechtshof is het afgelopen met rechtszaken over Fortnite-dansjes. Je kan vanaf nu geen copywrite-gerelateerde aanklachten meer indienen als je intellectuele eigendom niet bij de US Patent Office is ingeschreven. En dat klinkt blijkbaar logischer dan het is...

Wat hebben Carlton, 2 Milly, een kind met een rugtas en een kind met een oranje shirt met elkaar gemeen? Deze vier mensen hebben Fortnite aangeklaagd voor het gebruik van een dansje. Ze vinden namelijk allemaal dat zij geld horen te krijgen voor het gebruik van ‘hun’ dansje, dansjes die niemand anders ooit heeft gedanst voordat zij dat deden.

Nu denk jij; ‘Dat is toch volledig terecht? Een enkele beweging of een serie van bewegingen kan toch makkelijk eigendom van iemand zijn, en die mensen horen dat geld toch gewoon te krijgen?’ Volgens het Amerikaanse hooggerechtshof is dat dus niet het geval. In een uitspraak van het hooggerechtshof wordt een aanklacht voor schending van het auteursrecht niet in behandeling genomen als het intellectuele eigendom niet staat ingeschreven bij de US Patent Office. Alfonso Ribeiro, ook wel bekend als Carlton Banks uit de serie Fresh Prince of Bel Air,  zag daarnaast de inschrijving van zijn dansje, genaamd The Carlton, al falen omdat het Patent Office vond dat een simpel dansje niet voldoende was om in te schrijven.

Na de uitspraak werd duidelijk dat alle aanklagers hun claim hebben laten vallen, maar de advocaten van de aanklagers zeggen dat dit slechts om een formaliteit gaat. Volgens hen staan de rechtszaken zo weer op de rit en blijven ze vechten voor het gelijk van hun cliënten.

Fortnite, je houdt ervan of je haat het. Sommige mensen houden er zo veel van dat ze een evenement ervoor opzetten en dat compleet fout doen, zodat iedereen boos wordt. Hier lees je daar meer over. Als je gewoon meer over het spel zelf weten kan je hier de trailer van Fortnite seizoen 8 bekijken! Ze hebben in ieder geval weer een hele hoop nieuwe dingen voor je klaarstaan.

REACTIES (10) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord