Hearthstone-team met ‘Free Hong Kong’-bordje uiteindelijk ook geschorst 

Hearthstone-team met ‘Free Hong Kong’-bordje ook geschorst 2019-10-17T10:51:56
Het Amerikaanse Hearthstone-team dat vorige week een bordje met 'free Hong Kong' omhoog hield, is nu pas geschorst. Hier zaten ze al op te wachten, en ze zijn blij dat Blizzard al hun spelers op dezelfde manier behandeld. Bovendien hebben ze geen spijt van hun statement.

Vorige week hield een Hearthstone-speler tijdens een officiële wedstrijd een bordje omhoog met de tekst ‘free Hong Kong, boycot Blizz’ erop. Dit deed het Amerikaanse team om hun steun te betuigen voor de protestanten in Hong Kong, maar misschien nog wel meer voor de Hearthstone Grandmasters-speler Chung ‘Blitzchung’ Ng Wai. Zijn naam is de afgelopen weken genoeg in het nieuws opgedoken, nadat hij voor een jaar geschorst werd vanwege zijn uitspraken tijdens een interview. Hij riep namelijk ‘liberate Hong Kong, revolution of our age!’ Zijn schorsing is inmiddels ingekort, nadat Blizzard een storm aan kritiek over zich heen kreeg.

Het team van de American University leek een week lang opvallend genoeg weg te komen met een soortgelijke actie. Wellicht was Blizzard bang dat de actie de situatie alleen nog maar verder zou escaleren. Daarom besloot het team zelf maar actie te ondernemen, en ze trokken zich terug uit de competitie. Dit deden ze om een statement te maken dat ze het niet oké vinden dat Blizzard niet iedereen op dezelfde manier behandelt.

Boycot Blizz

Dat ze niet meer meedoen is inmiddels niet alleen meer een vrijwillige keuze, want Blizzard heeft het Amerikaanse team nu dezelfde straf gegeven als Blitzchung. Een van de spelers uit het team, Casey ‘Xcelsior’ Chambers, was dan ook ‘happy to announce’ dat zijn team een schorsing heeft ontvangen:

In een latere Tweet gaf hij ook aan dat ze wisten wat er zou gebeuren voordat ze het bordje omhoog hielden:

Tijdens de periode van zes maanden dat ze niet aan toernooien mee mogen doen, is Xcelsior van plan om zich op het kaartspel Gods Unchained te richten, want de ontwikkelaar ‘is really cool’.

Afgelopen woensdag zou er eigenlijk een launch party van Overwatch voor de Nintendo Switch gehouden worden, maar vanwege de huidige sfeer rondom Blizzard is dit feestje geannuleerd. Brian Kibler, een populaire Hearthstone content creator en caster, maakte vorige week bekend dat hij zich niet meer met Blizzard wil associëren totdat deze situatie opgehelderd is.

REACTIES (4) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord