Hearthstone-speler verliest toernooi omdat hij op zijn mobiel Auto Chess speelt 

Hearthstone-speler verliest toernooi omdat hij op zijn mobiel Auto Chess speelt 2019-09-16T16:57:18
Linh ‘Seiko’ Nguyen heeft een professioneel Hearthstone-potje verloren omdat hij tegelijkertijd een kwalificatiewedstrijd voor een Auto Chess-toernooi, waar 1 miljoen euro op het spel staat, aan het spelen was. Niet zo slim van hem, want niet alleen heeft hij verloren: mensen zijn ook nog eens boos op hem!

Apart nieuws over een Hearthstone-toernooi: De Duitser Linh ‘Seiko’ Nguyen heeft een Grandmaster-wedstrijd verloren omdat hij tijdens het potje op zijn mobiel een kwalificatiewedstrijd voor een Auto Chess-toernooi, waar 1 miljoen euro op het spel staat, aan het spelen was. Hij maakte een enorme missplay waardoor hij eigenlijk meteen kansloos was. Nadat hij zijn beurt beëindigde speelde hij weer vrolijk verder op zijn mobiel. Het duurde tientallen seconden voordat hij zijn fout door had, en daarna duurde het niet lang voordat hij de game opgaf. Niet zo slim dus!

Je kan de fout hieronder bekijken. Als je niet zoveel verstand hebt van Hearthstone en niet snapt wat hier precies de fout is, hier volgt een korte uitleg: Seiko speelt een OTK-deck waarbij je de kaart Holy Wrath gebruikt om 25 damage in het gezicht van de tegenstander te gooien. Dit doe je door ervoor te zorgen dat de kaart Shirvallah, die 25 mana kost, als laatste in je deck zit.

Dan kan je Holy Wrath spelen, een kaart die damage doet afhankelijk van de prijs van de kaart die je pakt. Als je Shirvallah pakt, kill je de tegenstander dus zo goed als in één keer. Om te verzekeren dat Shirvallah de laatste kaart in je deck is, speel je de kaart Baleful Banker. Deze stopt een kopie van een kaart in je deck. Als je dit doet als je deck leeg is, weet je dus zeker dat Shirvallah de laatste kaart in je deck is. En hier zit de fout van Seiko. Hij vergat deze laatste stap, waardoor Shirvallah níet in zijn deck zat en de enige manier waarop hij de game kon winnen, verdween.

Het is een amateuristische fout, al helemaal als je een professionele speler op een toernooi bent. Het is een fout die je eigenlijk alleen maar kan maken als je met je gedachten volledig ergens anders zit.

De community was een beetje boos op Seiko, aangezien ze zijn gebrek aan motivatie irritant vinden. Overal op het internet wordt zijn inzet respectloos tegenover het toernooi en zijn tegenstander genoemd. Een van de commentatoren tijdens de video kon zijn irritatie ook niet verbergen, wat hij zelf ook zei.

Seiko heeft inmiddels van zichzelf laten horen, hoewel hij de Tweet waarin hij zich verontschuldigde inmiddels is verwijderd. Natuurlijk betekent dat niet dat we niet meer kunnen zien wat hij te vertellen had:

Waarschijnlijk heeft Seiko zijn lesje wel geleerd. Nu blijft alleen nog de vraag over: heeft hij zijn Auto Chess-kwalificatie gewonnen of niet?

Wat is het beste kaartspel? Alie zette er een paar op een rij om ze te vergelijken, lees het hier. Voor meer informatie over de laatste Hearthstone expansion, klik hier.

REACTIES (6) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord