Hearthstone domineert CCG markt met 20 miljoen per maand 

Hearthstone domineert CCG markt met 20 miljoen per maand 2015-08-12T11:37:27
Digitale kaartspelletjes zijn de laatste tijd flink geëvolueerd; het begon op de smartphones met simpele card games als Rage of Bahamut en Marvel: War of Heroes. Sinds april is ook Blizzards Hearthstone op vrijwel iedere smartphone en tablet te spelen en deze brengt 20 miljoen per maand op!

De fans van CCG (Collectible Card Games), sprongen een gat in de lucht toen ook Hearthstone beschikbaar werd op mobile devices. Onderweg een kaartje leggen is blijkbaar immens populair. De populairteit is vooral terug te zien in de miljoenen euro's die in deze markt verdient worden door de uitgevers van deze games, zoals naar voren komt in een publicatie van SuperData.

Hearthstone montly revenue

Hearthstone: Heroes of WarCraft heeft een beweging in gang gezet zoals World of Warcraft dat deed voor het MMO-genre; veel mogelijkheden maar toch zeer toegankelijk. De game domineert namelijk niet alleen de CCG markt met een omzet van maarliefst 20 miljoen dollar per maand, maar ook de helft van de spelers speelt de game op een mobile device.

Blizzard heeft een goede beslissing genomen aangezien de game 31% meer opbrengt sinds de lancering op de mobiele platformen. De markt zelf zet 1,3 miljard dollar per jaar om en daar gaat dus een vijfde van naar de bankrekening van Blizzard. En met de verwachting dat de mobiele CCG markt met nog eens 5% gaat groeien tussen 2015 en 2018 heeft de WarCraft gigant mooie vooruitzichten voor de komende jaren. 

De game Hearthstone kwam uit in de winter van 2014 voor de PC, in april dit jaar is de game ook beschikbaar gemaakt voor iOS mobile devices en iets later voor Android. Blizzard heeft onlangs de nieuwe uitbreiding, The Grand Tournament, aangekondigd en deze moet in augustus beschikbaar zijn voor zowel de PC als de mobiele versie. Net zoals bij de vorige uitbreidingen is The Grand Tournament aan te schaffen met in-game gold of met keiharde euro's.

REACTIES (6) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord