Hearthstone Battlegrounds en uitbreidingspakket Descent of Dragons aangekondigd 

Hearthstone Battlegrounds en uitbreidingspakket Descent of Dragons aangekondigd 2019-11-04T16:35:24
Dat Hearthstone eens in de zoveel tijd een nieuwe uitbreiding krijgt is niets nieuws, maar naast het uitbreidingspakket Descent of Dragons komt er ook een geheel nieuwe gamemodus naar Hearthstone, genaamd Battlegrounds. Dit is de Auto Chess-modus die de laatste tijd zo populair is.

Naast de grote aankondigingen van Diablo IV, Overwatch 2 en World of Warcraft: Shadowlands, deelde Blizzard afgelopen weekend ook nog een hele hoop informatie over de toekomst van Hearthstone, een game die de afgelopen tijd vooral negatief in het nieuws is geweest.

Er komt namelijk een nieuwe gamemodus uit voor Hearthstone genaamd Battlegrounds. De gamemodus doet je ongetwijfeld denken aan Auto Chess, waar steeds meer games de laatste tijd een variant van maken. Ook weten we nu dat de volgende Hearthstone-uitbreiding Descent of Dragons heet, en dat we voor het eerst in ‘The Year of the Dragon’ ook daadwerkelijk een hoop nieuwe draken in Hearthstone kunnen verwachten.

In Battlegrounds neem je het op tegen zeven andere spelers als een van de bekende Heroes uit Hearthstone (en Warcraft, want daar komen ze natuurlijk vandaan). Alles wat je kent uit Hearthstone komt in deze gamemodus terug, van de Murlocs en Mechs tot de Demons. Bekijk de aankondigingstrailer hieronder om erachter te komen hoe de gamemodus precies in elkaar steekt, neem een kijkje op de website of duik YouTube op om de eerste gameplay-beelden te bekijken.

Wanneer kunnen we met Battlegrounds aan de slag? Iedereen die de nieuwe uitbreiding alvast besteld heeft mag dinsdag 5 november al beginnen, evenals iedereen die zijn gezicht heeft laten zien op BlizzCon het afgelopen weekend. De rest van ons moet tot 12 november wachten, wanneer de open beta van start gaat.

De nieuwe Hearthstone-uitbreiding heet dus Descent of Dragons, en voor het eerst in ‘The Year of the Dragon’ gaan we een hoop nieuwe draken in de game zien. Alle kaarten die tot dusver onthuld zijn kan je hier zien, hoewel er de komende tijd steeds meer onthuld zullen worden. In totaal voegt de uitbreiding 140 kaarten aan de game toe.

Net zoals iedere uitbreiding voegt ook Descent of Dragons een aantal nieuwe gameplay-mechanics toe aan Hearthstone:

  • Sidequests: er zijn al normale quests in de game, die vaak enorm moeilijk zijn om te voltooien maar dan ook een sterk effect hebben. Sidequests zijn hier een kleinere versie van. Ze zijn makkelijker te voltooien, maar de beloning is ook minder sterk.
  • Invoke: kaarten met het nieuwe keyword invoke geven de nieuwe Hero Card, genaamd Galakrond, die de vijf EVIL Heroes hebben gekregen, een upgrade. Hierdoor wordt het effect van die Hero Card sterker. Wat dit precies inhoudt is het makkelijkst te begrijpen door naar de Hero Cards te kijken.

Descent of Dragons komt 10 december uit, en zoals gewoonlijk zijn er twee pre-order-bundels verkrijgbaar. De normale bundel kost je 50 euro, de mega bundel 80 euro:

Bundels

Voor meer informatie over Descent of Dragons, klik hier. Voor meer informatie over de andere aankondigingen tijdens BlizzCon, klik hier.

REACTIES (0) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord