Hearthfire staat los van PS3-vertraging Dawnguard! 

Hearthfire staat los van PS3-vertraging Dawnguard! 2012-09-17T12:54:25
Gisteren konden Skyrim-fanaten (en dat zijn er nogal wat, hebben wij ons laten vertellen) hun hart verwarmen aan de aankondiging van de nieuwe DLC Hearthfire. Tenminste, de Xbox 360-bezittende fans van Skyrim that is! Gamers met een PlayStation 3 waren minder in hun nopjes; zij wachten immers nog steeds op de vorige DLC Dawnguard! Is Bethesda hen vergeten?

Tja, de PlayStation 3 en timed-exclusives: het blijft toch een lastig verhaal. In het verleden troefde Microsoft Sony al meer dan eens af met exclusiviteit voor een game of DLC, en ook in het geval van Skyrim speelt de PlayStation 3 weer tweede viool. Waar Dawnguard al meer dan twee maanden downloadbaar is voor Xbox 360-bezitters (en binnenkort dus ook Hearthfire), wachten PS3-fanboys nog altijd ongeduldig op het moment dat ook zij DLC voor Skyrim krijgen. 

De aankondiging van Hearthfire voor Xbox 360 schoot sommige PlayStation 3-gamers dan ook in het verkeerde keelgat. Dafuq? Was hun favoriete console ineens niet meer relevant? Volgens Bethesda hoeven Sony-volgers zich echter geen zorgen te maken: de vertraging die de PS3-versie van Dawnguard onlangs opliep, heeft niks van doen met de komst van Hearthfire. Nee, Bethesda was simpelweg niet tevreden met de performance van de Dawnguard op Sony's console en nam extra tijd om de DLC te optimaliseren:

"Dawnguard and Hearthfire are separate things. We are working on multiple projects, even beyond those two things. The entire team doesn't work on one thing at a time."
 
Dus, PlayStation 3-bezitters: gerustgesteld? En wellicht een schrale troost, maar Dawnguard blijkt een stuk minder fantastisch dan gehoopt, aldus Wouter...
 

REACTIES (26) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord